În mântuirea fiecăruia, Dumnezeu a făcut și face în continuare partea mai grea, dar și noi TREBUIE să ne facem partea noastră (mai mică)

Cei din vechime nu au putut fi mântuiți pentru că firea pământească le-a fost împotrivă (și nu au putut respecta perfect pretențiile lui Dumnezeu, ritualurile din vechea Lege). Așa că Dumnezeu a făcut de la început (de dinainte de facerea lumii) planul de mântuire a noastră, l-a trimis pe Fiul Lui în lume ca să fie răstignit și apoi să învie, celor care am crezut să ne dea îndreptățirea inițială prin credință, ceea ce i-a permis să ne dea și Duhul Sfânt ca ajutor de sus ca să facem ceea ce nu au reușit cei din vechime, să umblăm cu Domnul până la capăt, la Premiul final, mântuirea viitoare (cu Domnul în partea fericită a veșniciei).

Toate aceste lucruri sunt minuni ale lui Dumnezeu, care fac posibilă mântuirea fiecărui om (Tit 2.11…), dar cu pretenții de respectare a regulilor în umblarea cu Domnul până la capăt / vedeți regulile / .

Ajutorul pe care-l primi de la Sfânta Treime ca să umblăm cu Domnul, pe calea Lui, este harul, care nu mântuie (nu ne dă mântuirea finală), ci ne ajută să ajungem la Premiu, mântuirea viitoare. Dumnezeu face cea mai mare și mai grea parte în mântuirea noastră (a făcut-o și o face în continuare, pentru noi), dar și noi trebuie să ne facem partea nostră mai mică: FAPTELE în care TREBUIE să umblăm ca să ajungem la mântuirea viitoare, când vom fi cu Domnul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s