Pentru ce mulțumește apostolul Pavel lui Dumnezeu: pentru TRĂIREA practică, PRIN FAPTE!

1 Tesaloniceni 1
1 Pavel, Silvan şi Timotei, către Biserica tesalonicenilor, care este în Dumnezeu Tatăl şi în Domnul Isus Hristos: Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos.
2 Mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi toţi pe care vă pomenim necurmat în rugăciunile noastre;
3 căci ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinţei voastre (de FAPTELE lor), de osteneala dragostei voastre (prin FAPTELE lor) şi de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Hristos!
4 Ştim, fraţi preaiubiţi de Dumnezeu, alegerea voastră am arătat / aici / că Dumnezeu a rânduit, hotărât mai dinainte, predestinat existența grupului mare de creștini (în general) și grupuri locale (care fac parte din grupul mare), nu a ales persoane pentru mântuire în mod individual (tu ești bun de mântuire, tu nu)
5 În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi.
6 Şi voi înşivă aţi călcat (practic, trăind în viețile voastre, PRIN FAPTE) pe urmele mele şi pe urmele Domnului, întrucât aţi primit Cuvântul, în multe necazuri, cu bucuria care vine de la Duhul Sfânt;
7 aşa că aţi ajuns o pildă pentru toţi credincioşii din Macedonia şi din Ahaia.
8 În adevăr, nu numai că de la voi Cuvântul Domnului a răsunat prin Macedonia şi Ahaia, dar vestea despre credinţa voastră în Dumnezeu s-a răspândit pretutindeni, aşa că n-avem nevoie să mai vorbim de ea.
9 Căci ei înşişi istorisesc ce primire ne-aţi făcut şi cum de la idoli v-aţi întors la Dumnezeu, ca să slujiţi (practic, PRIN FAPTE) Dumnezeului celui viu şi adevărat
10 şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morţi, pe Isus, care ne izbăveşte de mânia viitoare – doar la finalul umblării practice cu Domnul, PRIN FAPTE!

Asemănător cu cei pomeniți în Galeria trăirii practice a credinței PRIN FAPTE din Evrei 11 / vedeți articol / și / articol / , și în textul de mai sus creștinii din Tesalonic sunt apreciați pentru trăirea practică a credinței, PRIN FAPTE. Nicăieri în Biblie nu a fost cineva apreciat pentru credința numai teoretică, netrăită practic, FĂRĂ FAPTE, nici dracii a căror credință nemântuitoare a fost pomenită în Iacov 2 și nici cei asemeni lor; nici Ioan Botezătorul / vedeți articol / nu i-a apreciat pe cei pe care i-a numit pui de vipere pentru că au vrut să fie mântuiți numai prin har, numai prin credință!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s