Despre mântuirea adevărată

2 Tesaloniceni 2
13  Noi însă, fraţi preaiubiţi de Domnul, trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului (în Biblie, numai credința trăită practic, PRIN FAPTE, contează)
14  Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos.
15  Aşadar, fraţilor, rămâneţi tari şi ţineţi învăţăturile pe care le-aţi primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră.

Am arătat în articolul anterior că nici vorbă despre mântuirea că te-a ales Dumnezeu (individual); Dumnezeu a rânduit existența unor grupuri locale de creștini, în totalitatea grupului mare (și el rânduit să existe, după falimentul primului).

Cei prin care demonii ar vrea să ne înșele cu mântuirea pe veci, extrag versete separate din text, ca să le folosească să pară reală erezia nimicitoare, dar dacă vedem versetele în texte și în cărțile Bibliei (știm că întreaga Scriptură ne este de folos), ele spun altceva. Ciudat că ereticii nu au vrut să vadă versetul 13, care nu ne spune că mântuirea este ușuratică, pe moment pentru veci și atât, ci mântuirea este în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului – nu în ”sfințirea” alcoolului și credința curvelor și avorturilor (că nu îți pierzi mântuirea)!

Versetul 14 accentuează necesitatea umblării cu Domnul, iar versetul 15 rămâneţi tari şi ţineţi învăţăturile pe care le-aţi primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră – vedeți învățăturile date prin apostolul Pavel (arminist convins, ca toți ceilalți de atunci).

Nici aici, nici altundeva în Biblie, nimeni nu zice fraților (celor intrați în procesul de mântuire) că pot face orice (bine că sunt mântuiți pe veci)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s