Ușurătatea mântuirii false prin harul ieftin (fără fapte). La mântuirea finală ajungi prin umblare cu Domnul până la capăt, prin sfințenie + FAPTE! Judecata va fi după fapte!

Filipeni 2
12 Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, lucrați-vă (produceți-vă) până la capăt mântuirea voastră (până la coacerea roadelor, la mântuirea finală definitivă), cu frică (spaimă) şi cutremur (tremur de groază de neajungerea la mântuirea finală viitoare, Premiul alergării), nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.
13 Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi (vă energizează) şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.
14 Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli,
15 ca să fiţi fără prihană (fără pete) şi curaţi (fără impurități), copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unei lumi trecătoare (ca o generație care știm că nu va rămâne mult timp) ticăloase şi stricate, în care străluciţi ca nişte lumini în lume,
16 ţinând sus Cuvântul vieţii; aşa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar.

După revoluție, unii au renunțat la mântuirea PRIN FAPTE cu ajutor de sus, pentru mântuirea ușuratică: ești mântuit în momentul în care ai crezut. Poate îți poți pierde mântuirea, dacă faci păcate mari și multe, dar FAPTE nu trebuie să faci pentru mântuire (Cristos a făcut totul, deci nu TREBUIE să faci și tu ceva pentru propria mântuire, ca să ajungi la sfârșitul alergării cu Domnul, după reguli, la Premiul ceresc).

Luther le-a spus germanicilor că sunt mântuiți numai prin credință (și a falsificat Biblia pentru a părea reală erezia), dar apoi le-a cerut umblare cu Domnul prin fapte – mântuirea lor trebuia să fie dovedită prin fapte în umblarea lor cu Domnul și ei au dovedit-o.

Opus germanicilor, dacă îi înveți pe balcanici chiar și acest semi-arminism că mântuirea este numai prin credință dar FĂRĂ FAPTE, îi pierzi pe drum. Doar nu or fi fraieri să facă fapte (să umble cu Domnul), crezându-se mântuiți numai prin har, numai prin credință! Nu fac păcate mari, dar nici nu le mai pasă de umblarea cu Domnul, care să-i transforme! Chiar și calviniștii (cei sinceri) au observat că învățătura cu mântuirea prin credință (falsă și ușuratică) a produs o anesteziere a credincioșilor!

Domnul Isus (chiar viitorul Judecător, deci știe cum va face Judecata finală) ne-a spus în Matei 24 și 25 / vedeți articol și linkurile de acolo / că cei intrați în procesul de mântuire (frații) vor fi judecați DUPĂ FAPTE (vedeți și acest articol cu text – vei fi cu cel pe care l-ai urmat și slujit și aici) – deci la MÂNTUIREA FINALĂ se ajunge prin SFINȚENIE + FAPTE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s