Nu lăsați lupii răpitori ai demonilor să vă fure posibilitatea să ajungeți la mântuirea finală, prin înlocuirea faptelor cu datul din gură (vorbărie degeaba cu solele)!

Coloseni 2
1 Vreau, în adevăr, să ştiţi cât de mare luptă duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea şi pentru toţi cei ce nu mi-au văzut faţa în trup;
2 pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos,
3 în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei.
4 Spun lucrul acesta pentru ca nimeni să nu vă înşele prin vorbiri amăgitoare.
5 Căci, măcar că sunt departe cu trupul, totuşi cu duhul sunt cu voi şi privesc cu bucurie la buna rânduială care domneşte între voi şi la tăria credinţei voastre în Hristos.
6 Astfel, dar, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El,
7 fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date, şi sporind în ea cu mulţumiri către Dumnezeu.
8 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.
9 Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
10 Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri.

Termenul religie vine de la re ligo, care înseamnă relegare – a legăturii rupte între Dumnezeu și oameni. Ca urmare a umblării cu Domnul (cu ajutor de sus), oamenii care au intrat pe calea mântuirii vor ajunge să fie mântuiți în final (în viitor) – cum ne scrie și Ioan în 3.36 Cine crede are viața veșnică, dar apoi cine nu-L ascultă pe Domnul (până la capăt) nu va ajunge să primească viața veșnică viitoare (la judecata finală), ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el. Aveți grijă ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos – vegheați ca lupii răpitori să nu vă fure posibilitatea de a fi mântuiți în final (nimeni cât timp este pe pământ nu a ajuns la mântuirea finală), cum scrie Pavel în continuare:

18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,
19 şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu.
La Premiul final nu a ajuns nimeni cât timp era aici pe pământ, deci este vorba despre pierderea posibilității de a ajunge să-l primești, în final.
Cum pot lupii răpitori cu mântuirea pe veci să vă fure posibilitatea ajungerii la mântuirea finală? Cu datul din gură cu datinile lor – ”sfânta” strâmbă tradiție că poți ajunge să fii cu Domnul chiar dacă umbli cu satana (că mântuirea nu ți-o mai poți pierde), cu filozofia – am arătat cum lupii răpitori strâmbă mesajul arminist al Evangheliei prin extragerea versetelor din context și punerea în jurul lor a unor mesaje false (care înlocuiesc Adevărul biblic), amăgire deșartă – înșelătoria inutilă pentru mântuirea reală că poți fi mântuit fără fapte, numai prin har (care este doar ajutorul de sus ca să umblăm cu Domnul), numai prin credința dracilor care știm bine că nu duce la mântuirea finală viitoare, nu prin umblarea PRIN FAPTE cu Cristos; prin vorbiri amăgitoare cu Solele! Este clar că ereticii vă învață că, pentru ajungerea la mântuirea finală, nu TREBUIE să vă trăiți practic, PRIN FAPTE, credința!
Cum poți să ajungi să fii cu Domnul, mântuit în final? Ni se spune în versetul 6: să şi umblaţi în El – practic, prin FAPTE, cum ne prezintă lista cu lucrurile de făcut / de aici / !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s