Ucenicul Ioan ne vorbește despre pierderea mântuirii

Ioan 3
14 Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,
15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea (ca Legea veche, dată nu pentru mântuire, ci pentru cunoașterea păcatelor), ci ca lumea să fie mântuită prin El.
18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

36 Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine (după ce a crezut) nu-L ascultă pe Fiul nu va vedea viaţa veșnică, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el (a crezut degeabă, FĂRĂ FAPTE) – am putea crede că ucenicul Domnului, Ioan, ne dă mântuirea ușuratică, pe moment pentru veci și nu mai scapi, orice ai face. Se făcea trecerea de la Legea veche la Legea nouă, bazată pe credința în Isus, iar iertarea este prin Jertfa Domnului, de aceea Ioan ne scrie despre șarpele înălțat de Moise (ca urmare a neascultării celor din poporul ales de Dumnezeu, Dumnezeu a trimis șerpi veninoși împotriva lor, iar cine a fost mușcat putea scăpa dacă se uita la șarpe). Crezi în Isus și ești scăpat din păcat, născut din nou de sus, primești Duhul Sfânt care să te ajute în umblarea ta cu Domnul – Biblia nu ne oferă mântuirea ușuratică, știm că cei din poporul ales au fost de multe ori loviți de Dumnezeu, ca urmare a altor neascultări, iar șarpele lui Moise nu i-a mai ajutat (nici nu l-au mai avut)! Să dea Ioan mântuirea numai prin credință?! Nu, nici vorbă (tocmai el i-a numit pui de vipere pe cei care au vrut mântuirea ușuratică sola fide / vedeți articolul / )! Ca să nu existe posibilitatea să trăiască cineva cu impresia mântuirii pe veci, apostolul Ioan precizează în versetul 36 (traducerea corectă): 36 Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine (după ce a crezut) nu-L ascultă pe Fiul nu va vedea viaţa veșnică, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el (a crezut degeabă, FĂRĂ FAPTE, fără umblare cu Domnul până la capăt).

Apostolul Ioan scrie despre credința care mântuie, dar este vorba despre intrarea pe calea mântuirii, intrarea în procesul de mântuire. Ca să nu existe confuzii, precizează că dacă cel care a intrat pe calea mântuirii, nu umblă cu Domnul PRIN FAPTE, în ascultare de Domnul, nu va fi cu Domnul în final.Vedeți Timpurile mântuirii /

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s