”Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit” nu justifică mântuirea ușuratică, pe veci, numai prin credința în care să nu umbli! (3)

Ioan 21.25 Mai sunt multe alte lucruri pe care le-a făcut Isus, care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris.

Nu putem folosi câte un verset extras din context ca să dovedim ceea ce ne place, după cum spune Biblia:

2 Timotei 4
3 va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători (și învățături) după poftele lor.
4 Îşi vor întoarce urechea de la Adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite – mântuirea nu se poate pierde, doctrinele dracilor de la Dort (prin care au vrut să facă să pară adevărate învățăturile dracilor cu mântuirea pe veci).

Rezultatul strâmbării conținutului Noului Testament nu va fi Adevărul, ci minciunile satanei, tatăl minciunilor și al ereziilor nimicitoare (mântuirea numai prin har dar chiar fără să umbli în har, numai prin credința teoretică care este a dracilor și nu mântuie, ba mai au tupeul să zică ca slava să fie a lui Dumnezeu – întâi să umble prin FAPTE cu Domnul / vedeți articol cu text / ).

Cei cu învățăturile dracilor strâmbă conținutul (spiritul) Bibliei prin extragerea câte unui verset convenabil, fără să țină seama de context și fac o teologie falsă, bazată pe asemenea versete singure. Așa au procedat și cu versetul din titlu (din Fapte 16.31, vedeți articolele precedente și despre / falsificarea Bibliei / ).

Dar Biblia ne-a spus prin ucenicul Ioan că nu puteau fi povestite toate faptele Domnului Isus (în textul de sus). Au fost scrise doar cele mai importante lucruri, necesare ca să învățăm cum să umblăm cu Domnul, ca să putem ajunge la mântuirea viitoare, în partea fericită a veșniciei). Iar cuvintele din acel verset (al cărui înțeles este falsificat ca să le iasă erezia nimicitoare ca reală) conțin doar o idee, nu întreaga învățătură despre mântuire!

Cum ar fi fost dacă ar fi fost scrise toate faptele Domnului Isus în Noul Testament?

Ar fi rezultat zeci de cărți foarte groase, cântărind sute de kg și trebuind transportate cu căruciorul.

Nu putem falsifica spiritul Bibliei, ca să iasă ca reală erezia nimicitoare cu mântuirea pe veci, pentru că rezultatul va fi o altă evanghelie, falsă (cu mântuirea superficială și iluzorie, pe veci), care nu mântuie!

Continuarea articolului / aici / .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s