”Morminte văruite” – eticheta strălucitoare acoperă (ascunde) putregaiul mântuirii ușuratice, pe veci

Domnul Isus a spus: Matei 23.27 Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici, pentru că vă asemănaţi cu nişte morminte văruite, care pe din afară par frumoase, dar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de toată necurăţia! – ești ”mântuit pe veci”, ce mai contează?

Și în vremea Domnului Isus, fariserii și saducheii au crezut că pot obține mântuirea ușuratică, numai pe baza credinței superficiale (aveau credință, că au mers să fie botezați; nu ar fi mers dacă nu aveau!), numai prin alegerea de către Dumnezeu (făceau parte dintre cei aleși – se vede că ei au fost aleși cu o alegere mai puternică decât a nostră – s-au născut direct ca făcând parte din primul grup / vedeți despre alegere / și / alegere / ). Ioan Botezătorul i-a detectat repede pe cei care au vrut să primească mântuirea, dar fără fapte (sola gratia, sola fide) și i-a numit (insuflat de Dumnezeu) ”pui de vipere”.

Unii fanatici cu mântuirea pe veci zic că conținutul nu trebuie schimbat (că dacă încerci să faci fapte bune vrednice, dacă vrei să fii mai bun încerci să Îl ajuți pe Dumnezeu să te mântuie și aia nu e mântuire) și atunci schimbă doar exteriorul. Dacă faci pe sfântul ești mântuit pe veci și atât! Dar dacă ei merg băuți la curve, fac avorturi și altele asemenea, aia este mântuire! Mântuire cu ”harul suveran și irezistibil” pe veci, și mai și spurcă Numele Domnului cu soli Deo Gloria, deși Biblia ne spune clar:

2 Timotei 2
15 Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului – care ne învață că TREBUIE să umblăm cu Domnul, până la capăt, prin faptele noastre, ca să putem ajunge să fim mântuiți în viitor – vezi Ioan 3.36 traducerea corectă aici.
16 Fereşte-te de vorbăriile goale şi lumeşti – sola fide numai prin credința dracilor care nu mântuie, sola gratia numai prin har dar nu umblă în har și unii ajung mai răi decât cei din lume!; căci cei ce le ţin vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu – bețivani drogați curvari, fac avorturi etc, pretinzându-se pe deplin asigurați în Cristos cu solus Christus!
19 Totuşi temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui”; şi: „Oricine rosteşte Numele Domnului să se depărteze de fărădelege!– doar cei care umblă cu Domnul, cu ajutor de sus, să spună soli Deo gloria!

Pecetea înseamnă garanția. „Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui” – pentru că nu se lasă înșelat de etichetă (vopsea, decor), ci se uită la conținut, la faptele omului (nu la credința de pe dinafară)! Vei fi judecat după fapte, nu după datul din gură (cu credința numai teoretică, ușuratică, care nu mântuie).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s