Un fanatic obsedat de doctrinele dracilor a dat un exemplu invers!

Un obsedat de doctrinele dracilor cu mântuirea pe veci (punctele T.U.L.I.P.) a zis că Dumnezeu nu i-a ales pentru mântuire pe fariseii fățarnici (care dădeau zeciuială din fiecare lucru), ci pe Petru, cel care s-a lepădat de Domnul. A dat un exemplu, dar așa de nepotrivit pentru obsesia lui, încât (dacă ne uităm la conținut, nu doar la suprafață) a ieșit adevărul Bibliei că mântuirea trebuie trăită practic până la capăt, prin fapte (roade vrednice)!

Așa cum știa că Avraam va umbla cu El practic, prin faptele lui și își va învăța și urmașii să facă la fel / am pus articol / , Dumnezeu știa și că Petru se va pocăi practic (nu au fost aleși, adică obligați pentru mântuire niciunul, așa au ales ei să facă practic). Au fost mântuiți prin fapte, pentru că au umblat practic cu Domnul, cu ajutor de sus (în har).

Geneza 18
Pentru că Avraam a umblat practic cu Domnul, prin faptele lui (a trăit practic), a avut aprecierea lui Dumnezeu. În continuare (în viitor):
18 Căci Dumnezeu va face ca Avraam va ajunge negreşit un neam mare şi puternic, şi în el vor fi binecuvântate toate neamurile pământului – Dumnezeu face ce scrie în versetul 18 bazat pe versetul 19.
19 Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină practic, prin faptele lor! Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit”… – dacă Avraam nu ar fi făcut ce este drept și bine, ar fi renunțat la binecuvântarea promisă!
22 … Dar Avraam stătea tot înaintea Domnului.
23 Avraam s-a apropiat şi a zis: „Vei nimici Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău? … Avraam L-a ținut de vorbă pe Dumnezeu și a negociat cu El, și Dumnezeu i-a dat ce a cerut – scăparea lui Lot și alor lui!

Cei numiți de Domnul Isus ”morminte văruite”, cu zugrăveală pe dinafară dar cu oasele morților pe dinăuntru, au vrut mântuirea (un lucru bun) dar fără să umble cu Domnul, adică fără fapte, ci numai prin har, numai prin credință (o aveau, dar era a dracilor, fără fapte, ni se spune în Iacov 2), prin apartenență la cei aleși – dar vrăjeala cu alegerea (fără fapte) nu a funcționat Ioan Botezătorul i-a numit ”pui de vipere”, vedeți și / articol / . Ei sunt cei care se pretind ”mântuiți pe veci”, cu eticheta lucioasă, dar unii cu conținutul putred / vedeți articol / .

Ioan a chemat oamenii la pocăință și unii au venit, își marturiseau păcatele și erau botezați de el. Dar au venit și falsificatori ai mântuirii reale (farisei și saduchei, teologi care citeau Scriptura ca să o strâmbe, nu să o trăiască), care credeau că odată ce au intrat în noua religie (mântuiți numai prin credință, numai prin har) nu mai trebuiau să facă nimic. Au venit cu credința că îl vor înșela pe Ioan. Se vede că nu au reușit:

Matei 3
7 Dar când Ioan Botezătorul a văzut pe mulţi din farisei şi din saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis: „Pui de vipere, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare? – erau înaintașii celor care se cred mântuiți cu mântuirea ușuratică (pe moment, pentru veci și nu mai scapi) de astăzi
8 Faceţi, dar, roade vrednice de pocăinţa voastră.
Ce vor păți cei care încearcă să Îl înșele pe Dumnezeu:
9 Să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: „Avem ca tată pe Avraam!” (nu există mântuire prin apartenență, prin ALEGERE). Căci vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam, adică Dumnezeu îi cunoaște pe ai Lui și nu poate fi înșelat!
10 Iată că securea a şi fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi tăiat şi aruncat în foc – vedem unde duce mântuirea ușuratică, fără fapte.
11 Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăinţă; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc.
12 Acela Îşi are lopata în mână, Îşi va curăţa cu desăvârşire aria şi Îşi va strânge grâul în grânar; dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.” – focul veșnic!

Iacov 2
17 Acest exemplu demonstrează faptul că dacă este afirmată (cu gura) dar nedemonstrată prin fapte, acea credinţă este moartă
19 Tu crezi că există un singur Dumnezeu (adevărat). Corect! Dar şi demonii cred (acest lucru) şi au doar un sentiment de teamă care îi face să tremure.
20 Om nechibzuit (mântuit pe veci), vrei să înţelegi că fără fapte, credinţa este inutilă? – sola fide nu mântuie!
21 Strămoşul nostru Avraam nu a fost oare considerat corect (în relaţia lui cu Dumnezeu) doar atunci când şi-a demonstrat credinţa prin fapte, punându-l pe Isaac ca sacrificiu pe altar?
22 Este de remarcat cum credinţa lui a fost completată de fapte; şi astfel ea a lucrat împreună cu ele!
23 Acest fapt confirmă textul din Scriptură care spune că „Avraam L-a crezut pe Dumnezeu; şi a fost considerat corect”; iar Dumnezeu l-a numit prietenul Lui.
24 Este evident deci că omul este considerat drept / neprihănit / îndreptățit / justificat prin fapte (şi) prin fapte, nu doar prin credinţă! (trad. BVA)
26. După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte Sola fide, sola gratia este moartă – și nu poate mântui în final, doar alergarea cu Domnul te poate face să ajungi la premiul alergării!

Dumnezeu și-a extins harul și în Vechiul Testament, la cei care au fost sub vechea Lege și au umblat cu Domnul, așa a ajuns Avraam să fie mântuit (datorită faptelor lui). Despre el și despre Petru și despre ceilalți ucenici ai Domnului, de atunci și până astăzi, se poate spune că au ajuns la mântuirea finală (vedeți categoria Timpurile mântuirii) ca urmare a alergării lor, sub regulile care trebuie respectate, în Legea harului / vedeți și în articolul anterior / :

Filipeni 3
12 Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.
13 Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte,
14 alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s