Nu vei ajunge la mântuirea finală fără să umbli cu Domnul!

Tit 2.14 El S-a dat pe Sine Însuşi pentru noi ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi curăţească un popor care să fie al Lui, plin de pasiune (râvnă) pentru fapte bune.

1 Tesaloniceni 4
2  Ştiţi, în adevăr, ce învăţături v-am dat prin Domnul Isus.
3  Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie;
4  fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste,
5  nu în aprinderea poftei, ca Neamurile (cei din lume) care nu cunosc pe Dumnezeu.
6  Nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său; pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit.
7  Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire.
8  De aceea, cine nesocoteşte aceste învăţături nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi Duhul Său cel Sfânt.

Legea dată prin Moise avea multe pretenții, de exemplu: Levitic 19.11 Să nu furaţi, şi să nu minţiţi, nici să nu vă înşelaţi unii pe alţii. Dumnezeu nu S-a schimbat în Noua Lege (a harului în care TREBUIE să umbli, până la capăt, pentru mântuirea ta): 1 Corinteni 6.9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? (vedeți lista din text cu cei care nu vor fi cu Domnul).

Dumnezeu nu și-a schimbat pretențiile între cele două Legi: harul nu oferă mântuirea ușuratică, pe moment pentru veci, ci ne oferă posibilitatea să fim mântuiți în final. Persoanele Sfintei Treimi și-au făcut și își fac în continuare partea în procesul nostru de mântuire, avem ajutorul, călăuzirea, energizarea necesare ca să umblăm cu Domnul. Îndreptățirea inițială Îi permite lui Dumnezeu să ne dea Duhul Sfânt ca să umblăm pe calea mântuirii, să ne producem îndreptățirea prin faptele noastre (așa ne spune Iacov 2), să ”ne mântuim”.

2 Tesaloniceni 1
Dumnezeu … 8 într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos – nu vei ajunge la mântuirea finală fără să umbli cu Domnul!
Unii ne zic că odată mântuit ești pe veci mântuit și orice pedeapsă este dată doar aici pe pământ (din textul de sus Domnul pedepseşte toate aceste lucruri – doar pe moment, aici pe pământ), dar 9 Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică, de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui asta nu este mântuirea pierdută?!

Numai cei care umblă cu Domnul, cu ajutor de sus, până la capăt, vor ajunge la destinația fericită!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s