Câștigători și totuși pierzători

D-l Ioan C. în comentariul de la un articol anterior, a scris primul versetul chiar despre un lucru pe care am vrut să-l scriu:  „Dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iarăşi se încurcă în acestea, ei sunt învinşi; li s-au făcut cele de pe urmă mai rele decât cele dintâi. Căci mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptăţii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, dată lor.” (II Petru 2:20- 21).

Am vrut mai demult timp să scriu despre unii jucători care au câștigat bani mulți la LOTO. După un timp, când un reporter a fost curios să afle ce au făcut cu banii, este greu de crezut ce a găsit: majoritatea celor care au primit banii  nu s-au ales cu nimic la urmă (decât pentru un timp). În cazul unora, starea de la urmă a ajuns mai rea decât cea de dinaintea câștigării. Cum să se întâmple așa ceva?

Nu au fost pregătiți pentru câștig și nu au știut ce să facă cu banii. Nu au fost interesați decât de petreceri, achiziționarea de mașini scumpe și alte lucruri asemenea etc. Pentru că nu au prețuit câștigul primit, l-au risipit destul de repede și chiar unii au ajuns și în datorii. Au crezut că este infinit de mare și le va ajunge pe veci, dar nu a fost așa!

Așa este și cu mântuirea: Dumnezeu a făcut planul mântuirii, Jertfa și Învierea Domnului a fost prețul plătit pentru răscumpărarea noastră, pentru iertarea necesară, pentru nașterea din nou de sus (din apă și din Duh), dar dacă nu prețuim minunea comorii primite în har (numai prin credință) și nu trăim practic cu Domnul, cu ce mai rămânem? Cu nimic. De aceea scrie un poet creștin ”singura-mi avere, MÂNTUIREA mea” (aici aveți poezia).

Am cunoscut pe unii care s-au crezut mântuiți pe veci (pe deplin asigurați în Cristos) care s-au întors la trăirea cu lumea și în biserica de mântuiți pe veci, după cum spune Biblia, starea lor de la urmă a ajuns mai rea decât cea dintâi! Au crezut că sunt mântuiți pe veci (și nu li se va termina mântuirea niciodată, chiar umblănd cu cel viclean) și au făcut orice au vrut și au fost înfrânți.

Harul adevărat nu ne poate da mântuirea ușuratică, numai pe moment pentru veci, umblând cu satana. Harul creștin nu spune ”numai prin har, numai prin credința teoretică”, ci ne învață:

Tit 2
11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat
12 şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,
13 aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos.

Dacă umbli cu satana (chiar în biserică) îl aștepți pe satana, nu pe Domnul! Odată ce ai venit la mântuire, chiar dacă te pretinzi mântuit pe veci, cui slujești cu acela vei fi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s