Cum este mântuirea creștină (arministă) prin creștinismul adevărat

Toți creștinii cred că trebuie să nu facă anumite lucruri (rele) și să facă anumite lucruri (bune), că trebuie să umble cu Domnul până la capăt, la veșnicia fericită. Religia vine de la cuvintele latinești re ligo care înseamnă a re-lega (pe oameni de Dumnezeu). Legătura a fost ruptă și poate fi refăcută. Creștinismul adevărat îl poți deosebi de cel fals (adus și răspândit de lupii răpitori cu mântuirea pe veci) prin roade, prin faptul că te leagă de Domnul, nu de dracii de la care vine învățătura dracilor că poți să fii cu Domnul chiar dacă slujești demonilor (pleacă de la o erezie păgână din Evul Mediu: cele 5 Sola, învățăturile dracilor dar numite fals ale harului și odioasele doctrine ale dracilor care dau iluzia că mântuirea ușuratică este reală).

Mântuirea arministă este un proces din care poți ieși (dar în acest caz să nu te aștepți să ajungi la destinația fericită, cu Domnul în veșnicie), o alergare pentru premiu. Dumnezeu a făcut partea grea, dar și noi trebuie să ne facem partea noastră. Prin credință intri pe cale, ești doar la START, nu la FINIȘ. Pretențiile lui Dumnezeu nu s-au schimbat, ci doar modalitatea de a ajunge la țintă: acum ne dă ajutor de sus ca să reușim să facem ceea ce nu au reușit cei din vechime, să umblăm cu Domnul. Intrarea pe cale este numai prin har, renașterea (regenerarea) este numai prin credință, dar apoi procesul trebuie să continue până la capăt, în partea fericită a veșniciei. Credința numai teoretică nu mântuie (este a dracilor, de la care vin învățăturile harului  fals, scrie în Iacov 2, ne spune Ioan botezătorul / vedeți articol / când îi numește Pui de vipere pe cei care au vrut să fie mântuiți cu mântuirea cu Sola fide, Sola gratia etc). Eroii credinței care au fost lăudați în Biblie și-au trăit practic, prin fapte, credința lor / articol / . Intrăm pe calea mântuirii (adică în proces de mântuire) numai prin credință, dar apoi trebuie să continuăm să umblăm practic în har. Îndreptățirea inițială (numai prin credință) ne este dată ca Dumnezeu să ne considere neprihăniți și astfel să ne poată da Duhul Sfânt care ne ajută, călăuzește, energizează pe cale, ca să umblăm cu Domnul.

Apoi îndreptățirea inițială primită numai prin credință trebuie continuată cu fapte ( / vedeți Iacov 2 / unde ni se spune că credința teoretică nu mântuie). Îndreptățirea inițială a fost doar un pas de la începutul umblării (care a permis să primim Duhul Sfânt, ca ajutor în umblarea noastră), nu un scop final (că doar ai crezut teoretic și ești mântuit pe veci și gata).

Judecata finală (pentru mântuirea finală) va fi după fapte, nu după ceva dat din gură (teoretic). Ni s-a spus în Biblie că oamenii vor sta cu faptele lor (cu umblarea lor) înaintea lui Dumnezeu și vor fi judecați după faptele lor (Apocalipsa 20 și alte texte).

Minunea inițială (intrarea numai prin credință în har, renașterea) trebuie să continue cu umblarea cu Domnul. Continuă cu schimbarea gândirii din Coloseni 3, cu trecerea de la preocupările lumii la preocupările Împărăției lui Dumnezeu, cu lista de lucruri pe care trebuie să le unim ca să ajungem la intrarea în Împărăția cerurilor (cine vrea, că nu este obligatorie intrarea în Împărăție) / vedeți articol / . Nu vă luați după fanaticii care cred că a mers mântuirea (ușuratică) pe moment peste ei și ei nu trebuie să mai facă nimic ca să ajungă la mântuirea viitoare!

Mântuirea arministă este opusă mântuirii ușuratice din teologia mântuirii ușuratice, pe veci, care ne spune că mai umbli cu Domnul (ca să te arăți cât ești de sfânt), mai cu demonii (că ești mântuit cu mântuirea ușuratică pe veci) că tot cu Domnul vei fi (dacă nu vei fi cu Domnul, înseamnă că Dumnezeu este un monstru care nu te-a vrut mântuit / vedeți articolul / ).

    Umblarea cu Domnul din Noul Legământ (Legea harului în care trebuie să umbli, pentru mântuirea ta), până la capăt, este obligatorie pentru mântuirea finală!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s