Harul vs. dracul (suveran și irezistibil etc)

1 Corinteni 1.9 Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.

După revoluție, unii au răspândit și la noi învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde, bazată pe falsificarea Bibliei că mântuirea este numai prin har / vedeți cine a falsificat-o primul / , erezie cuprinsă în învățăturile dracilor (ereticii le numesc ale harului, dar harul lor este fals, pentru că nu îi obligă să umble cu Domnul până la capăt). Învățătura falsă cu mântuirea pe veci nu are suport biblic, de aceea ereticii au scos versete din context și le-au potrivit, ca să pară erezia adevărată și au creat Doctrinele dracilor (ei le numesc ale harului). Vedeți categoria despre falsificarea spiritului Bibliei.

Pe arminiști, Legea harului îi obligă să umble cu Domnul, călăuziți, ajutați, energizați, apărați de Duhul Sfânt, până la capăt, pentru mântuirea lor.

Calviniști mântuiți pe veci se cred mântuiți numai prin credință, numai prin har, pe moment pentru veci, orice ar face ei apoi (unii calviniști pretind umblare cu Domnul pentru mântuirea fiecăruia, acesta este arminism deghizat). Cei mai lipsiți de inteligență s-au făcut fanatici și în fanatismul lor demonic, propovăduiesc mântuirea chiar în umblarea cu demonii: ești mântuit și nu mai scapi, orice ai face apoi. Ei deosebesc total mântuirea (ușuratică) de umblarea arministă cu Domnul.

Știm că harul ne dă posibilitatea să umblăm cu Domnul, dar nu ne obligă – această neumblare duce la anularea mântuirii.

Tit 2
1 Tu însă vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă:
11 Căci harul (arminist) lui Dumnezeu (arminist), care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat
12 şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,
13 aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos.

Harul curvinist te învață că mântuirea este pe moment și apoi ești asigurat cu satana în Cristos, mântuirea nu ți-o mai poți pierde chiar dacă umbli cu demonii (de ce să nu umbli, dacă nu ai ce pierde?!).
Să vedem cum ar fi textul acesta dacă mântuirea ar fi ușuratică (numai prin har, numai prin datul din gură cu credința):
1 Învățătura dracilor este opusă HARului biblic, în care trebuie să umblăm:
11 ”Harul” mântuirii pe veci (dracul suveran) dă mântuire obligatorie doar pentru cei puțini aleși (monstrul lor de dumnezeu fals – satana care apare ca un înger de lumină – nu i-a vrut pe cei mai mulți pocăiți și să umble în sfințenie)
12 și își învață adepții că pot să slujească satanei, pot fi ca lumea chiar dacă starea lor de la urmă va ajunge mai rea decât la intrarea pe cale, pot să trăiască în veacul de acum cu satana, în nelegiuire (că în Biblie nici nu scrie în 2 Corinteni 6.14 Căci ce legătură este între justificare şi nelegiuire? Sau ce comuniune este între lumină şi întuneric? 15 Ce acord poate fi între Cristos şi Beliar?).
13 așteptând ca Dumnezeu să îi mântuiască pe la băutură, curve și altele asemenea (Sola fide, Sola gratie, Sola Satana gloria și delirul lor continuă). Satana i-a înșelat spre părtășia cu demonii, că nu poate fi cădere din har, mântuirea nu se mai poate pierde.

Vi se pare că aceasta este mântuire?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s