Dacă aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus

Știm că lumea zace în cel rău ( 1 Ioan 5.19 ).

De aceea ni se spune în Romani 2.12
Să nu vă potriviți cu, nu vă modelați după, nu fiți ca lumea păcătoasă, care zace în cel rău,
ci metamorfozați-vă prin înnoirea (renașterea) minții voastre (să gândiți gândurile de sus)
ca să recunoașteți (să puteți deosebi bine) voia lui Dumnezeu,
care este bună (folositoare), plăcută și desăvârșită.

Coloseni 3
1 Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.
2 Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
3 Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

De unde cunoaștem care sunt lucrurile de sus? Din Biblie.

2 Timotei 3
14. Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat;
15. din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus – peste tot în Biblie unde este vorba de credința care contează, este credința trăită practic
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Biblia ne este de folos ca să ajungem la mântuirea finală, dîndu-ne învățăturile necesare, care trebuie ținute. Ce ne învață Biblia? Să umblăm cu Domnul continuu, practic (nu ca și când am fi mântuiți pe veci și atât), ca să ajungem la mântuirea finală!

Ce ne învață Biblia să facem:

2 Petru 1
5 De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele – este opusă învățăturii dracilor (ale harului fals) că dacă vrei să faci ceva pentru mântuirea ta, aia nici nu este mântuire, de parcă sola gratie și sola fide ar duce la mântuirea finală, ca să uniţi cu credinţa voastră fapta – credința trăită practic este chiar la începutul umblării cu Domnul; cu fapta, cunoştinţa;
6 cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7 cu evlavia, amiciția; cu amiciția, iubirea jertfitoare. (traducerea Cornilescu este imprecisă)
8 Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.
9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţat de vechile lui păcate – a uitat de mântuirea lui și de umblarea cu Domnul!
10 De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată – nu seamănă cu mântuirea numai prin alegerea de către Dumnezeu, că ești ales, mântuit și nu trebuie să faci nimic pentru propria ta mântuire.
11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belşug intrare în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

10 De aceea, cu atât mai mult, fraţilor, străduiţi-vă să întăriţi chemarea voastră şi alegerea voastră, pentru că, făcând acestea, nu veţi cădea niciodată (CV2001)

Biblia ne învață că trebuie să umblăm pe cale, până la capăt și că trebuie să ne străduim pe cale. Orice chemare sau alegere ai avea, trebuie să îți faci partea ta, ești responsabil în propria ta mântuire!

11. În adevăr, în felul acesta vi se garantează intrarea (vi se dă din belșug intrare) în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Biblia ne învață ce trebuie să facem ca ajungem la destinația fericită: să umblăm pe cale, până la capăt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s