Trăirea practică: Cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El!

2 Timotei 3
12. De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniţi – așa cum au fost prigoniți unii care au îndrăznit să se opună învățăturii dracilor cu mântuirea pe veci
13. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi – unii au ruinat suflete cu erezia nimicitoare
14. Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat;
15. din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus – peste tot în Biblie unde este vorba de credința care contează, este credința trăită practic (de exemplu în Iacov 2 / vedeți articolul / , unde ni se spune că credința numai teoretică nu mântuie și că îndreptățirea este și prin fapte, nu numai prin credință – vă las plăcerea să căutați)
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire – de folos pentru trăirea practică (nu doar că ești mântuit și atât) în umblarea cu Domnul!
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună – nu orice ar face cei care se cred mântuiți pe veci!

Biblia ne cere să fim mai buni și să facem binele (nu că suntem mântuiți cu mântuirea ușuratică, pe moment, pentru veci și nu mai contează nimic ce faci).

Cum ar fi Noul Testament dacă mântuirea pe veci ar fi reală? Ar scrie numai (eventual ar enumera și doctrinele harului-fals):


Evanghelia

Ești mântuit.

Sfârșit.


   Vi se pare că așa L-am primit pe Domnul Isus?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s