Relativizarea practică a religiei

Unii care au primit și trăit învățătura dracilor cu mântuirea care nu se poate pierde au făcut orice și au ajuns mai rău decât cei din lume, dar se credeau (în mod sincer) mântuiți pe veci! Chiar dacă până la urmă vor fi dați afară din biserici, ei rămân foarte convinși că nu-și pierd mântuirea, orice ar face ei.

Orice religie cere oamenilor să umble pe o anumită cale, să facă anumite lucruri și să nu facă altele, numai mântuirea pe veci asigură (dă împresia) intrarea în Împărăția cerurilor chiar și pentru cei care umblă cu satana. Oricum ai face, nu ai ce pierde: dacă Dumnezeu te-a mântuit pe veci, nu mai scapi nici să vrei.

Degeaba spuneți oamenilor să facă fapte bune (roade vrednice de pocăință), dacă le-ați zis că nu își pot pierde mântuirea, pentru că așa ștergeți cu buretele orice învățătură bună. Oamenii sunt (au devenit) așa superficiali, încât dacă unii aud despre mântuirea pe veci, devin pierduți pe veci, și făcând orice ajung într-o stare de împietrire din care nu îi va mai scoate nimeni niciodată (și continuă să se creadă asigurați pe veci în Cristos, Sola … , știți povestea).

Dacă sunteți din grupa celor responsabili, renunțați să mai propovăduiți mântuirea pe veci (și numele de calvini), pentru că veți ucide suflete cu ea!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s