Relativizarea Bibliei

După ce ne-a prezentat trecerea de la primul grup ales la al doilea, Epistola către creștinii din Roma ne prezintă niște învățături pe care trebuie să le urmăm. Sau nu trebuie, că suntem mântuiți pe moment, pentru veci?!

    Efeseni 2.10 … am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. Ereticii mântuiți pe veci zic că nu trebuie să umble în aceste fapte (și chiar dacă umblă cu lumea este tot acolo), iar fanaticii zic clar că dacă vrei să faci fapte bune, să fii mai bun, Îl ajuți pe Dumnezeu să te mântuie și aia nici nu este mântuire (probabil că pentru ei umblarea pe căile lumii este mântuire). Arminiștii cer umblare cu Domnul (cu ajutorul Duhului Sfânt) pe calea mântuirii, până la capăt.
Luca 11
23. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cine nu adună cu Mine risipeşte.
24. Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”
25. Şi, când vine, o găseşte măturată şi împodobită.
26. Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşază în ea, şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.
   Cei care se pretind mântuiți pe veci (și trăiesc erezia) au înlocuit seriozitatea umblării pe calea mântuirii, cerută de Biblie, cu o ușurătate religioasă cum nu s-a mai văzut între baptiști: că sunt mântuiți și atât! Dacă mântuirea nu ți-o mai poți pierde, ce rost mai are să respecți cerințele Noului Testament? Am văzut oameni intrați pe calea mântuirii care au crezut învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde și au făcut orice, au decăzut până acolo încât au ajuns mai rău decât mulți oameni din lume. De la satana este erezia nimicitoare, la satana duce (vedem după roadele lor). De ce să respectați cerințele Bibliei? Ca să nu ajungeți cu demonii în veșnicie!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s