Ce ne învață harul

Romani 12
1 Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu
3 Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi

Am văzut în articolele anterioare că în Epistola către Romani se făcea trecerea de la primul grup ales (popor) la al doilea grup (eterogen), creștinii, fiecare grup cu o Lege (a lui Moise cu ritualurile și a Harului în care trebuie să umblăm practic).

Tit 2
11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat
12 şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie

Putem să cunoaștem de la cine vine învățătura cu mântuirea pe veci care nu se poate pierde văzând la cine duce. Harul Adevărat ne cere umblare cu Domnul, harul-fals ușuratic și ieftin îți dă (teoretic, pentru că este numai o iluzie) dreptul să faci ce vrei (mântuirea nu ți-o mai poți pierde). Este opus Bibliei și produce decădere umană și spirituală, pentru că unii care au crezut că pot face orice chiar au făcut orice, că nu-și mai pot pierde mântuirea! De la satana vine, este opus Bibliei și la satana (în veșnicie) duce! Minciunile (ereziile) satanei cu mântuirea care nu se poate pierde produc roade (suflete) pentru chinul veșnic.

În capitolul 12 din Romani ni se vorbește despre Har, dar este Harul adevărat, în care trebuie să umbli practic, nu să te crezi mântuit numai prin har, pe veci, dar fără să umbli în har.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s