Falsificarea Bibliei prin extragerea versetelor din context

Romani 9
Dumnezeu este stăpân să aleagă – titlu derutant (titlurile nu aparțin originalului, au fost adăugate mai târziu)
Dumnezeu se îndură de cine-I place – și acest titlu este derutant
18 Astfel, El are milă de cine vrea – de noul grup eterogen, şi împietreşte pe cine vrea – este vorba despre intrarea în impietrire de lungă durată a primului grup și apariția celui de-al doilea
22 Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mânia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mâniei, făcute pentru piere – se referă la primul grup care a fost ales și care a intrat în împietrire pentru aprox. 2000 de ani
23 şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)? – despre noi, al doilea grup, creștinii!
24 Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre Neamuri – se făcea trecerea de la primul grup la al doilea (după falimentul primului)
25 după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită Comnunitatea de creștini (Biserica)
26 Şi acolo unde li se zicea: „Voi nu sunteţi poporul Meu”, vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui Viu.”
30 Deci ce vom zice? Neamurile, care nu umblau după neprihănire, au căpătat neprihănirea, şi anume, neprihănirea care se capătă prin credinţă – prin credința trăită practic
Romani 10
9 Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.
10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în El nu va fi dat de ruşine.”
12 În adevăr, nu este nicio deosebire între iudeu şi grec – trecerea de la primul grup la al doilea; căci toţi au acelaşi Domn, care este bogat în îndurare pentru TOȚI cei ce-L cheamă.
13 Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.”

Versetele din Romani folosite ca erezia alegerii absolute și absolutiste să pară adevărată s-au referit la altceva: la trecerea de la primul grup ales (etnic) la al doilea, creștinii, prin care Dumnezeu cheamă oamenii din lume la mântuire. Cum se face că fanaticii (cam lipsiți de inteligență) nu au găsit și versetele care spun și pe cine cheamă Dumnezeu la mântuire prin creștini: pe toți, pe oricine, pe fiecare?! Cine poate fi mântuit? TOȚI oamenii.

Calviniștii ar vrea să ne prezinte un Dumnezeu arbitrar, ca un monstru care nu i-a vrut pe cei mai mulți mântuiți, Dumnezeul creștinilor îi cheamă pe toți la mântuire, harul care aduce (oferă) mântuirea pentru toți ne-a fost arătat și este opus harului ”suveran”, irezistibil dar fals (demonic) care te îndeamnă să faci orice, că mântuirea nu ți-o mai poți pierde!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s