Nu se poate pierde mântuirea? Minunea întoarcerii la Dumnezeu trebuie să continue până ajungeți la destinația fericită!

Ezechiel 18.24 Însă dacă cel neprihănit se abate de la neprihănirea lui şi săvârşeşte nelegiuirea, dacă se ia după toate urâciunile celui rău, s-ar putea să trăiască el oare? Nu, ci toată neprihănirea lui va fi uitată, pentru că s-a dat la nelegiuire şi la păcat; de aceea va muri în ele.

Dacă cel care umblă cu Domnul renunță la umblarea lui, nu își mai pierde mântuirea? Și în verset despre ce este vorba, nu despre pierderea mântuirii?

Unii se cred mai speciali, mântuiți pe veci într-un moment, dar Biblia le spune:

Exod 32.31 Moise s-a întors la Domnul şi a zis: „Ah! poporul acesta a făcut un păcat foarte mare! Şi-au făcut un dumnezeu de aur.
32 Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, şterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!”
33 Domnul a zis lui Moise: Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi şterge din cartea Mea.

Chiar înainte să scriu acestea, am citit pe saitul unui fanatic că nici dacă îți este șters numele din Cartea lui Dumnezeu, mântuirea nu ți-o mai poți pierde. Mai era unul, Lucifer, care s-a îngâmfat și și-a părăsit postul încredințat, fiind sigur că știe mai bine decât Dumnezeu – dar știm că nu a avut prea multă fericire!

Să vedem ce ne spune Biblia (cred că Dumnezeu este cel care știe cel mai bine):

Apocalipsa (Revelații) 20
12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
13. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
14. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc – nu seamănă a mântuire adevărată (pot să bolborosească în foc veșnic cei care se cred mântuiți pe veci, despre iluzia lor de mântuire)!
Apocalipsa 21
1. Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
2. Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
27. Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.

Nu vă lăsați mințiți de înșelații satanei că mântuirea nu se poate pierde, vedem că numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului (care rămân scriși) vor fi cu Domnul. Minunea întoarcerii la Dumnezeu trebuie să continue până ajungeți la destinația fericită!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s