Dumnezeu nu Se schimbă

Romani 2
5 în ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
6 care îl va răsplăti pe fiecare după faptele sale – nu după doctrinele false (prin care ar vrea să justifice că mântuirea nu se poate pierde)!

Ezechiel 18
21 Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârşit şi păzeşte toate legile Mele, şi face ce este drept şi plăcut – nu dacă se pretinde mântuit pentru moment pe veci, numai prin har, numai prin credință!, va trăi negreşit, nu va muri.
22 Toate fărădelegile pe care le-a făcut i se vor uita! El va trăi din pricina neprihănirii în care a trăit.
23 Doresc Eu moartea păcătosului ? – zice Domnul Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? – minte Biblia sau mint ereticii cu doctrinele harului fals?

Unii ar vrea să nu zică că acum nici nu mai contează cele scrise în Vechiul Testament, că acum Dumnezeu este altul, așa mare este diferența între cerințele lui Dumnezeu din VT (umblarea cu Domnul) pentru mântuire și cele inexistente de acum (că dacă ești mântuit pe veci, nu mai scapi nici să vrei). Dumnezeu nu se schimbă, Iacov 1.17 .. în Tatăl luminilor nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.

Diferența între VT și NT este că acum Duhul Sfânt ne ajută să facem ce nu au putut face cei din vechime (pentru că firea pământească nu i-a lăsat): să umblăm cu Domnul (nu să credem că putem face orice, că nu ne pierdem mântuirea). Pretențiile lui Dumnezeu nu s-au schimbat, pentru mântuire: numai cei care umblă cu Domnul, în har, până la capăt, vor ajunge la destinația fericită, în veșnicie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s