Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el

Ezechiel 18 Responsabilitatea personală
4 Iată că toate sufletele sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot aşa şi sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
5 Omul care este drept, care face judecată şi dreptate,
8 … care îşi abate mâna de la nelegiuire şi judecă după adevăr între un om şi altul,
9 care urmează legile Mele şi păzeşte poruncile Mele, lucrând cu credincioşie – omul acela este drept şi va trăi negreşit, zice Domnul Dumnezeu – este descris un om care trăiește practic cu Dumnezeu.
Dar altul 13 … Nu va trăi; a săvârşit toate aceste urâciuni, de aceea trebuie să moară. Sângele lui să cadă asupra capului lui!
 Cel care 17 îşi abate mâna de la nelegiuire, păzeşte poruncile Mele şi urmează legile Mele, … acela va trăi negreşit – umblă practic cu Domnul, cu faptele lui.
18 Dar tatăl său, care a fost un asupritor, a răpit de la alţii, a făcut în mijlocul poporului său ce nu este bine, el va muri pentru nelegiuirea lui!
19 … Pentru că fiul a lucrat după neprihănire şi dreptate, a păzit şi a împlinit toate legile Mele; el va trăi negreşit! – nu scrie că monstrul numit Dumnezeu nu l-a vrut la mântuire, așa că nu va putea fi mântuit!
20 Sufletul care păcătuieşte, acela va muri – oricât ar da din gură că mântuirea nu se poate pierde!Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el.

În text este vorba despre faptul că fiecare va avea binele sau răul pe care l-au ales și în care au trăit. Nici vorbă de erezia nimicitoare că unii (care sunt mântuiți cu mântuirea pe moment pentru veci) pot face orice, că nu își mai pot pierde mântuirea, iar cei mulți nu pot fi mântuiți, că nu i-a vrut Dumnezeu.

Dumnezeu este drept și va da fiecăruia după faptele lui, așa este învățătura Bibliei, scrisă și în alte texte, de exemplu (Dumnezeu nu S-a schimbat deloc în Noul Testament):

Romani 2
5 în ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
6 care îl va răsplăti pe fiecare după faptele sale – acest text este din Legea Harului, în care trebuie să umbli, că altfel rămâi pe dinafară de mântuire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s