Biblia ne este de folos ca să umblăm cu Domnul, nu ca să o falsificăm (ca să se potrivească cu erezia dorită)

Am văzut în articolul anterior / vedeți articolul / că versetele trebuie luate împreună cu textul din care fac parte și trebuie să vedem ce se spune, despre ce este vorba în acel text. Sau putem lua versete separat, independent de text și potrivindu-le cu alte versete luate separat, putem face să pară adevărată o erezie.

De exemplu în Romani 9, un titlu este Dumnezeu Se îndură de cine Îi place, după ce alt titlu era că Dumnezeu este stăpân să aleagă. Să vedem și despre ce este vorba în text:

Romani 9
22 Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mânia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mâniei, făcute pentru piere;
23 şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc – creștinii)?
24 Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre Neamuri,
25 după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită – Biserica.
26 Şi acolo unde li se zicea: „Voi nu sunteţi poporul Meu” – păgânii (dintre neamuri), vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui Viu” – cei chemați și veniți la pocăință și care trăiesc ca străini față de lume, comunitatea credincioșilor.

Nu seamănă a mântuire ușuratică pe veci, că Dumnezeu i-a ales doar pe câțiva pentru mântuire, ci vedem trecerea de la primul grup la al doilea, creștinii.

   Biblia ne este de folos să vedem cum să umblăm cu Domnul, nu să o  falsificăm prin strâmbarea conținutului (scoaterea versetelor din context).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s