Combaterea înșelătoriei cu punctele TULIP (și Sola …)

Faptele apostolilor 10
34 Iar Petru, deschizându-şi gura, a zis: Cu adevărat înţeleg că Dumnezeu nu este părtinitor – Dumnezeu nu este nici arbitrar că i-a ales sau predestinat numai pe unii pentru mântuire, nici nu se uită la lucruri care nu contează (la bolboroselile cu mântuirea pe veci)
35 Ci, în orice neam, cel ce se teme de El şi face dreptate este primit de El. (traducerea VBOR), să vedem versetul 35 în diferite alte traduceri:

cel ce se teme de el şi lucrează dreptate, este acceptat la el (BTF)

cine se teme de El şi lucrează dreptate este primit de El (GBV 2001)

Dumnezeu este imparţial – şi primeşte pe oricine care I se închină şi face ceea ce este drept (TLRC)

cine se teme de El şi face acte ale dreptăţii este primit de El (VDCM)

cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El (VDCC)

Nici acest verset (35), nici alte texte din Biblie nu justifică minciuna că mântuirea este ușuratică pe veci și că Dumnezeu i-a predestinat numai pe unii pentru mântuire (nu i-a vrut pe toți), că Jertfa este extrem de handicapată și nu poate să îi mântuiască decât pe cei puțini, că Dumnezeu nu primește pe oricine ci numai pe cei puțini care au fost aleși și obligați la mântuirea ușuratică prin harul ieftin; dar cei odată mântuiți pot face orice, pot să umble cu satana, că mântuirea nu și-o mai pot pierde! Cei mântuiți să nu încerce să umble cu Domnul și să devină mai buni, pentru că dacă fac asta, Îl ajută pe Dumnezeu să îi mântuiască și aia nici nu este mântuire (numai mântuirea pe veci prin birturi, pe la curve și altele asemenea cu Sola fide, Sola gratia este mântuire reală, cred ei). Erezia continuă cu ipoteza că nu există cădere din har, deși este evident că cei care au ieșit de bunăvoie din har, datorită înșelării demonilor, nici nu mai au de unde să cadă!

Cine alege să se teamă de Dumnezeu și lucrează neprihănire – acest verset șterge predestinarea individuală și faptul că nu trebuie să faci nimic pentru mântuirea ta. ”Numai prin credință” este credința dracilor, care nu mântuie (ne spune Iacov 2), ”numai prin har” – numai datul din gură cu harul dar neumblarea cu Domnul te face să rămâi pe dinafară de Împărăție!

Nu credeți învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde, prin care demonii încearcă să vă piardă sufletele!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s