Romani 9 ”El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre Neamuri” – trecerea de la primul grup etnic la al doilea, eterogen (răspândit în lume)

Romani 9
22 Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mânia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mâniei, făcute pentru piere;
23 şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)?
24 Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre Neamuri,
25 după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită.
26 Şi acolo unde li se zicea: „Voi nu sunteţi poporul Meu”, vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui Viu.”

27 Isaia, de altă parte, strigă cu privire la Israel: „Chiar dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, numai rămăşiţa va fi mântuită.

Este extrem de evident faptul că În Romani se face (se explică) trecerea de la primul grup ales de Dumnezeu la al doilea, Biserica, grupul de creștini, răspândiți în lume, toți care au trăit și vor mai trăi vreodată, nu la alegerea individuală a fiecărui om pentru ca să fie mântuit sau nu!

Versetul 23 la început, Dumnezeu a rânduit existența a două grupuri, în verset este vorba despre al doilea grup, creștinii (creștinătatea în totalitate).

Versetul 24 după chemarea primului grup (în vechime, și după falimentul lui), este la rând (se făcea trecerea la) al doilea grup eterogen (dintre neamuri, răspândiți ca străini și călători prin lume)

Versetul 25 se face trecerea la un nou popor (grup), la fel versetul 26 și este extrem de evident că se trecea de la primul grup la al doilea, creștinii.

Nici vorbă de alegerea (predestinarea) individuală pentru mântuire, este evident că s-a trecut de la un grup ales (predestinat) la altul. Înainte de facerea lumii, Dumnezeu a rânduit, hotărât, predestinat existența unui al doilea grup, după ce primul a dat faliment în chemarea lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s