Ce folos au avut cei aleși de alegerea și predestinarea lor când nu au umblat cu Domnul?

1 Împărați 15
16 Între Asa şi Baeşa, împăratul lui Israel, a fost război în tot timpul vieţii lor.
17 Baeşa, împăratul lui Israel, s-a suit împotriva lui Iuda; şi a întărit Rama, ca să împiedice pe ai lui Asa, împăratul lui Iuda, să iasă şi să intre.
18 Asa a luat tot argintul şi tot aurul care rămăseseră în vistieriile Casei Domnului şi vistieriile casei împăratului şi le-a pus în mâinile slujitorilor lui, pe care i-a trimis la Ben-Hadad, fiul lui Tabrimon, fiul lui Hezion, împăratul Siriei, care locuia la Damasc. Împăratul Asa a trimis să-i spună:
19 „Să fie un legământ între mine şi tine, cum a fost între tatăl meu şi tatăl tău. Iată, îţi trimit un dar în argint şi în aur. Du-te, rupe legământul tău cu Baeşa, împăratul lui Israel, ca să se depărteze de la mine.”
20 Ben-Hadad a ascultat pe împăratul Asa; a trimis pe căpeteniile oştirii lui împotriva cetăţilor lui Israel, şi au pustiit Iionul, Dan, Abel-Bet-Maaca, tot Chinerotul şi toată ţara lui Neftali.

Solomon, cel mai inteligent om de pe pământ cât timp a umblat cu Domnul, a dus poporul în rătăcire, după ce a devenit lumesc ca păgânii. Cel mai înțelept om în umblarea cu Domnul a devenit îndobitocit ca păgânii, când a umblat cu lumea. De la el s-a rupt împărăția și au urmat un șir lung de războaie și nenorociri trimise de Dumnezeu peste ei, pentru că nu L-au urmat și ascultat.

   Ce folos au avut cei aleși de alegerea și predestinarea lor când nu au umblat cu Domnul?


Multumesc pentru comentariul de mai jos, chiar cu câteva minute înainte să citesc linkul am citit exact această descriere din acel articol!

Un gând despre &8222;Ce folos au avut cei aleși de alegerea și predestinarea lor când nu au umblat cu Domnul?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s