Apartenența la poporul ales (predestinarea destul de puternică) nu le-a fost de folos când au părăsit pe Domnul și au umblat cu lumea

1 Împăraţi 15
9 În al douăzecilea an al lui Ieroboam, împăratul lui Israel, a început să domnească peste Iuda Asa.
10 El a domnit patruzeci şi unu de ani la Ierusalim. Mama sa se chema Maaca, fata lui Abisalom.
11 Asa a făcut ce este plăcut înaintea Domnului, ca tatăl său David.
12 A scos din ţară pe sodomiţi şi a îndepărtat toţi idolii pe care-i făcuseră părinţii lui.
13 Şi chiar pe mama sa, Maaca, n-a mai lăsat-o să fie împărăteasă, pentru că făcuse un idol Astartei. Asa i-a sfărâmat idolul şi l-a ars în pârâul Chedron.
14 Dar înălţimile n-au pierit, măcar că inima lui Asa a fost în totul a Domnului în tot timpul vieţii lui.
15 El a pus în Casa Domnului lucrurile hărăzite de tatăl său şi de el însuşi: argint, aur şi vase (care fuseseră luate datorită îndepărtării lor de Dumnezeu 1 Împărați 14.25 În al cincilea an al împărăţirii lui Roboam, Şişac, împăratul Egiptului, s-a suit împotriva Ierusalimului. 26 A luat vistieriile Casei Domnului şi vistieriile casei împăratului, a luat tot. A luat toate scuturile de aur pe care le făcuse Solomon.)

Am văzut cum umblarea cu Domnul le-a adus binecuvântare celor care aparțineau poporului ales, iar îndepărtarea de Domnul și umblarea ca lumea le-a adus nenorocire și pierderi.

Vedem în acest text cum sunt refăcute lucrurile valoroase în casa Domnului, care fuseseră pierdute ca urmare a întoarcerii lor spre lume.

De ce să credem că orice ai face, poți fi mântuit și nu mai scapi?! Apartenența lor la poporul ales (predestinare mai puternică decât a creștinilor) nu i-a ajutat când au luat-o razna și s-au îndepărtat de Dumnezeu. Alegerea lor mai mult le-a dat posibilitatea să umble cu Domnul, decât să îi predestineze pe veci. Umblarea cu un stăpân sau cu altul le-a adus binecuvântare sau blestem. De ce să credem noi că teologia falsă a mântuirii pe veci ne ajută la mântuire dacă umblăm cu cel viclean, dacă nu i-a ajutat pe cei foarte aleși și predestinați (uneori degeaba)? Nu credem că cei aleși erau mântuiți când umblau pe căile lumii, iar Dumnezeu nu S-a schimbat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s