Mântuirea este în HAR, dacă umbli în HAR!

Romani 8
13 Dacă trăiţi după trup, veţi muri. Dar dacă, prin Duh, faceţi să moară poftele trupului, veţi trăi.
14 Căci toţi cei care sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fiii lui Dumnezeu,
15 pentru că nu aţi primit un Duh de sclavie, ca să vă fie din nou teamă, ci aţi primit Duhul înfierii prin care strigăm: Ava, Tată!
16 Însuşi Duhul dă mărturie duhului nostru că suntem fii ai lui Dumnezeu.
17 Iar dacă suntem fii, suntem şi moştenitori, moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Cristos, dacă suferim cu el, ca împreună cu el să fim şi preamăriţi.

Biblia ne spune că putem alunga Duhul Sfânt de la noi, și atunci cine mai dă mărturie că suntem fii ai lui Dumnezeu? Dacă pleci (ieși) din har (de exemplu 2 Timotei 4:10 Dima din dragoste pentru lumea de acum m-a părăsit – a plecat pentru că nu l-a vrut monstrul să fie mântuit?), cine te va mai mântui în final? Pentru că știm că fără HAR nu se poate mântui cineva. Unii dintre cei care dau mai mult din gură cu mântuirea numai prin har, numai prin credință (a dracilor, care nu mântuie, vedeți Iacov 2), sunt cei care nu (mai) au nimic de-a face cu harul. Au plecat din har, că se credeau mântuiți pe veci și s-au întors la lucrurile lumii! Și unde mai este Duhul Sfânt care să-i mărturisească (adeverească) ca fii ai lui Dumnezeu, dacă și-au alungat Duhul Sfânt, pe care l-au primit?

   Nu există mântuire în afara HARului! Doar cât timp rămâi în har și umbli în har, poți spera la mântuirea viitoare, finală!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s