Romani 8 Duhul Sfânt ne ajută să umblăm pe calea pocăinței, nu pe alte căi!

Romani 8
14 Căci toţi cei care sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu – Duhul Sfânt ne-a fost dat ca să ne ajute să umblăm cu Domnul pe cale, nu pe căile lumii (că dacă te crezi mântuit pe veci, ce mai contează ce faci?)
15 Şi voi n-aţi primit un duh de robie ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un Duh de înfiere care ne face să strigăm: Ava! adică: Tată!
16 Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.
17 Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi moştenitori împreună cu Cristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi glorificaţi împreună cu El.
26 Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm – încă o dată, se vede că Duhul ne ajută să umblăm pe calea pocăinței, nu pe alte căi! Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.
27 Şi Cel care cercetează inimile ştie care este gândirea Duhului, pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.

Încă un text în care ni se spune că numai cei care au Duhul Sfânt vor fi mântuiți în final (la urmă). Duhul Sfânt îl au doar cei care vor să umble cu Domnul pe cale, să își schimbe preocupările de la lucrurile lumii spre lucrurile de sus.

Nu doar că nu există nimic care să ne facă măcar să presupunem că ar exista ceva care să semene cu mântuirea ușuratică, pe moment, pe veci (că doar ești mântuit pe veci și atât), dar ni se spune clar că Duhul Sfânt mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu și în umblarea lor cu Domnul – nu pentru cei care umblă cu lumea că nu își mai pot pierde mântuirea pe veci!

Rolul Duhului Sfânt este să îi ajute pe sfinți (cei sfințiți) să umble cu Domnul. Romani 8.9 Dacă nu are cineva Duhul lui Cristos, nu este al Lui – și atunci cine îi va mai da mântuirea finală? Doctrinele dracilor că mântuirea nu se mai poate pierde, orice ar face?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s