Romani 8 Dacă trăiești după îndemnurile firii pământeşti, vei muri (în veșnicie). Ce alegi pentru veșnicia ta?

Romani 8
12 Aşadar, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei.
13 Dacă trăiţi după îndemnurile firii pământeşti, veţi muri – degeaba vă considerați mântuiți pe veci; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi – doar dacă umblați prin Duhul veți ajunge la viața veșnică!
14 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu – doar cei care umblă cu Domnul pe cale au ajutorul, călăuzirea, energizarea Duhului Sfânt și ni se spune aici că doar ei sunt fii ai lui Dumnezeu, călători spre binecuvântarea veșniciei fericite; nu cei care o țin tot păcătuind, pentru că au crezut învățătura dracilor, erezia nimicitoare a mântuirii pe veci.

Duhul lui Dumnezeu ne este dat ca ajutor ca să facem ce nu au reușit cei din Legea veche (firea nu i-a ajutat), să umblăm cu Domnul. Călăuzirea Duhului Sfânt o avem numai în umblarea cu Domnul, nu în umblarea cu lumea, că nu contează ce faci (dacă mai faci ceva), odată mântuit te pretinzi mântuit pe veci!

13 Dacă trăiţi după îndemnurile firii pământeşti, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi. Încă o dată, se vede că vei fi cu cel pe care l-ai slujit, iar Biblia ne dă posibilitatea să alegem. Ce alegi pentru veșnicia ta?

Lasă un comentariu