Romani 7 Nu există mântuire pe căile lumii!

Unii ar vrea să ne învețe că sunt mântuiți pe veci. În îngâmfarea lor (demonică, cum altfel?) ei se pretind pe deplin asigurați în Cristos – mântuiți numai prin credință, numai prin har, numai prin Cristos. Ei se folosesc de epistola către Romani pentru aceasta, dar să vedem cu adevărat ce ni se spune în această epistolă. Romani 7: știm că Legea veche a fost dată nu spre mântuire, ci ca oamenii să cunoască că păcătuiesc, să știe ce lucruri păcătoase nu Îi plac lui Dumnezeu.

Biblia, în Romani 7, ne spune altceva (invers decât mântuirea ușuratică cu harul ieftin, pe veci). În Romani 7 (în traducerea Cornilescu) apare titlul ”Legea dă cunoştinţa păcatului” și ni se spune că prin Legea veche, oamenii au ajuns să cunoască cât sunt de păcătoși.

7 … păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu pofteşti!”
8 Apoi păcatul a luat prilejul şi a făcut să se nască în mine, prin poruncă, tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.
9 Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar, când a venit porunca, păcatul a înviat, şi eu am murit.
10 Şi porunca, ea, care trebuia să-mi dea viaţa, mi-a pricinuit moartea.
11 Pentru că păcatul a luat prilejul, prin ea m-a amăgit, şi prin însăşi porunca aceasta m-a lovit cu moartea.
12 Aşa că Legea, negreşit, este sfântă, şi porunca este sfântă, dreaptă şi bună.
13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaşi poruncă – să tragi de aici concluzia că poți face orice și mântuirea pe veci nu ți-o poți pierde, că ești îndreptățit pe veci numai prin credință, că poți umbla cu satana fiind mântuit numai prin harul teoretic și că ești asigurat pe veci în Cristos chiar și umblând pe căile păcatului, nu este religie curată, ci înșelarea demonilor!

   Nu credeți minciuna mântuirii pe veci, pentru că este prea mincinoasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s