Romani 7 Am intrat sub Legea nouă (a harului) ca să slujim lui Dumnezeu

Romani 7: știm că Legea veche a fost dată nu spre mântuire, ci ca oamenii să cunoască că păcătuiesc, să știe ce nu Îi place lui Dumnezeu.

6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege (legea dată prin Moise) şi suntem morţi faţă de Legea aceasta care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.
   Unii ar vrea să ne învețe că odată ce suntem mântuiți (pe moment pentru veci), nu mai contează ce facem, că nu există cădere din har, mântuirea nu se poate pierde. Bineînțeles, că dacă unul o ia razna, Dumnezeu este de vină, că nu l-a ales pe respectivul! Cei care ucid suflete care ar trebui să umble cu Domnul, cu erezia nimicitoare, tot pe Dumnezeu dau vina – ca să vedeți că sunt slujitori ai satanei!
   În vechime Dumnezeu a pretins celor aleși (cu o alegere puternică, mult mai puternică decât cea de azi) să Îl asculte. Dumnezeu nu Se schimbă și are aceleași pretenții pentru mântuirea noastră, dar acum ne ajută prin Duhul Sfânt să facem ce nu au putut face cei de sub Legea veche în firea pământească: să umblăm cu Domnul! Versetul din Romani 7.6 (de mai sus) ne spune același lucru: am ieșit de sub puterea Legii vechi și am intrat sub Legea nouă (a harului) ca să slujim lui Dumnezeu. Nici acest verset nu seamănă a mântuire ușuratică, pe veci și gata, nu mai scapi, orice ai face. Minciuna cu mântuirea ușuratică pe veci este înșelarea satanei!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s