Cu cine conlucrezi, cu acela vei ajunge să fii!

Filipeni 2
12 Astfel, dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.
13 Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea – vă dă ajutor dacă vreți să umblați pe cale, la puțina noastră voință Dumnezeu adaugă mai multă
14 Faceţi toate lucrurile fără cârtiri şi fără şovăieli,
15 ca să fiţi fără prihană şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu, fără vină, în mijlocul unui neam ticălos şi stricat, în care străluciţi ca nişte lumini în lume,
16 ţinând sus Cuvântul vieţii; aşa ca, în ziua lui Hristos, să mă pot lăuda că n-am alergat, nici nu m-am ostenit în zadar.

versetul 13.Dumnezeu vă energizează – aceasta este conlucrarea (parteneriatul)  dintre Dumnezeu și oameni, prin Duhul Sfânt. Unii care se pretind mântuiți pe veci cred că sunt îndreptățiți pe moment pentru veci înaintea lui Dumnezeu orice ar face ei, ori la cine ar sluji (mai cu Dumnezeu, dar și cu satana, că nu mai pot cădea din har). Aceștia cred că au fost mântuiți și atât, sunt siguri că vor fi duși în partea bună a veșniciei (orice ar face ei) și combat conlucrarea dintre oameni și Dumnezeu ca obligatorie pentru mântuirea finală.

   Care este conlucrarea creștină: să umbli în har cu Domnul până la capăt sau să conlucrezi cu demonii (care te înșală) că mântuirea oricum nu ți-o mai poți pierde?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s