Ca să nu vă pierdeți mântuirea, perseverați în umblarea voastră cu Domnul, până la capăt!

Am văzut în ultimele articole că apostolul Pavel îi îndeamnă pe cei care umblă cu Domnul pe calea mântuirii să nu se lase de umblarea lor, ca să nu își piardă mântuirea. În Evrei 10, începând cu versetul 26 ni se spune că pentru cei care continuă să păcătuiască cu voia, după ce au venit la mântuire, nu mai rămâne nicio Jertfă pentru păcate, ci doar un foc veșnic; apoi li se amintește de statornicia lor din trecut și sunt îndemnați să persevereze cu Domnul până la capăt, ca să ajungă la mântuirea finală. Nu li se spune că a mers mântuirea peste ei și acum pot face orice, că mântuirea nu și-o mai pot pierde. Nu îi obligă Dumnezeu să rămână statornici până la capăt, ci îi ajută dacă vor ei să rămână cu Domnul. În versetul 39 scrie că Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credinţă pentru mântuirea sufletului (se referă la credința trăită practic). Li se spune că dacă renunță la credința lor (trăită practic), renunță la propria mântuire!

Iar în capitolul 11 (vedeți articolul) sunt enumerați oameni care și-au trăit credința practic, ca în capitolul 12 să fim îndemnați:

1 Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte numai prin credință am intrat pe calea mântuirii, apoi trebuie să alergăm până la capăt, cu Domnul, în har. Cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie să ne facem partea noastră în propria mântuire. Nu scrie nicăieri că Dumnezeu ne-a luat prizonieri la mântuire!
2 Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
3 Uitaţi-vă, dar, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre cum să nu cădeți – vedeți lista din acest articol.
  Uitați-vă spre Domnul și umblați cu Domnul, până la capăt, pentru că numai așa veți ajunge la mântuirea finală, din veșnicie!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s