Umblați cu Domnul până la capăt, ca să primiți răsplătirea din veșnicia fericită!

Continuarea articolului anterior.

Evrei 10
32 Amintiţi-vă de zilele de la început. Atunci, după ce aţi primit lumina, aţi trăit tensiunea multor lupte şi a adversităţilor pe care le-aţi suportat.
33 De multe ori aţi fost abuzaţi în mod public şi persecutaţi. Altă dată v-aţi identificat cu cei care suportau acelaşi tratament.
34 Aţi ajutat pe cei care sufereau detenţia şi aţi acceptat cu bucurie confiscarea bunurilor voastre (materiale), ştiind că aveţi în cer ceva mai bun care rămâne pentru eternitate.
35 Deci să nu abandonaţi acea încredere care vă va aduce o mare recompensă.  (trad. BVA)

32 Amintiţi-vă însă de acele zile de la început, când, după ce aţi fost luminaţi, aţi îndurat o mare luptă cu suferinţa.
33 Uneori eraţi expuşi în public injuriilor şi persecuţiei, alteori vă arătaţi solidaritatea cu cei care se găseau în aceeaşi situaţie.
34 Într-adevăr, aţi avut compasiune pentru cei închişi şi aţi acceptat cu bucurie confiscarea bunurilor voastre, ştiind că aveţi [în cer] o avere mai bună şi durabilă.
35 Deci nu vă părăsiţi încrederea, care are o mare răsplată!   (CV2013)

32 Dar amintiţi-vă de zilele de la început, în care, după ce aţi fost luminaţi, aţi răbdat o mare luptă de suferinţe:
33 pe de o parte expuşi ca privelişte prin insulte şi necazuri şi, pe de alta, făcându-vă părtaşi acelora care treceau astfel prin ele.
34 Pentru că aţi şi suferit împreună cu cei închişi şi aţi primit cu bucurie răpirea bunurilor voastre, cunoscând că aveţi pentru voi înşivă o avere mai bună şi statornică.
35 Nu lepădaţi deci încrederea voastră care are mare răsplătire!  (GBV2001)

În continuarea textului din articolul anterior din Evrei 10, apostolul Pavel le amintește fraților (este clar vorba despre cei intrați pe calea mântuirii) cum au fost prigoniți pentru credința lor trăită practic (și pe vremea comunismului erau din aceia care ziceau că își poartă credința teoretică numai în suflet), cum au rămas statornici în Domnul și îi îndeamnă să nu renunțe la umblarea lor cu Domnul (după ce în versetele anterioare a scris că își pot pierde mântuirea). Umblați cu Domnul până la capăt, ca să primiți răsplătirea din veșnicia fericită! (Dacă vă așteaptă o răsplătire, numită și premiul alergării, înseamnă că trebuie să vă faceți partea voastră în mântuirea voastră, altfel pentru ce să existe răsplătirea?!).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s