Dacă nu îți schimbi preocupările de la lucrurile lumii spre cele de sus

Trecerea de la Legea veche la Legea nouă a însemnat și trecerea de la interdicții (negative): nu fă aia, nici aialaltă etc la lucruri pozitive: nu fă aia, dar pune ceva în loc. De aceea scrie în Biblie ca preocupările noastre să fie îndreptate spre lucrurile de sus (în articolele anterioare am scris despre un text din Coloseni 3). Gândiți-vă la cele de sus și apoi puneți-le în practică, în viețile voastre!

Domnul Isus ne-a arătat ce se întâmplă dacă nu ne schimbăm preocupările practice spre cele de sus, în acest text:

Luca 11
24 Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”
25 Şi, când vine, o găseşte măturată şi împodobită – era goală
26 Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşază în ea, şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.”

Să punem lucrurile de sus în locul celor ale lumii ni se spune și în 1 Petru 2 (lista de aici), pentru că numai umblând practic cu Domnul vom ajunge la destinația din partea fericită a veșniciei: 10. De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi cădea niciodată.
11. În adevăr, în felul acesta vi se va da din belşug intrare (vi se garantează intrarea) în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s