Să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte

Evrei 12
1 Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori (este vorba despre eroii credinței perseverată cu fapte din capitolul anterior, Evrei 11), să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
2 Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
3 Uitaţi-vă, dar, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre.

Aceasta este gândirea pozitivă din Legea Harului (și nu are nicio legătură cu gândirea pozitivă a lumii). În mai multe texte, Biblia ne îndeamnă să ne uităm la Ținta noastră și să mergem cu Domnul înainte, pe calea mântuirii, până la capăt.
Luați-vă privirea minții de la lucrurile lumii și puneți altceva în loc: gândiți-vă, preocupați-vă de lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu. Renunțați să vă mai preocupe lucrurile de jos / vedeți articolul / și puneți în loc preocuparea pentru lucrurile de sus / articol / .

Coloseni 2
6 Astfel, dar, după cum aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El,
7 fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date, şi sporind în ea cu mulţumiri către Dumnezeu – cum să să crești în credință? Treci prin lista din 2 Petru 1, apoi ia-o de la început și tot așa.
8 Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos – de exemplu cu mântuirea ușuratică pe moment pentru totdeauna și atât.
9 Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
10 Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri.

Odată intrați pe calea mântuirii, să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte, pentru că numai așa vom ajunge la sfârșitul alergării, la finiș.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s