Umblarea cu Domnul în Legea veche și în Legea harului

În vechime, oamenii au falimentat în umblarea lor cu Dumnezeu pentru că nu au avut Duhul Sfânt care să îi ajute. Dar Dumnezeu nu S-a schimbat și cere celor de acum același lucru, să umble pe cale până la capăt.

În Legea harului, intrarea pe calea mântuirii (în har) este numai prin credință. Îndreptățirea inițială, ștergerea trecutului și minunea nașterii din nou (regenerarea) sunt primite cadou, doar să crezi.

Dar îndreptățirea numai prin credință nu îți folosește la nimic dacă nu umbli cu Domnul. Această îndreptățire îi îngăduie lui Dumnezeu să ne dea Duhul Sfânt, ca ajutor, călăuză etc pe cale. Îndreptățirea inițială este numai un ajutor, nu un scop. Cei din vechea lege nu aveau Duhul Sfânt pentru că nu erau sfinți. În Legea nouă (a harului trăit practic), Dumnezeu a șters păcatele vechi și îi privește pe oameni ca și când ar fi sfinți. Îndreptățirea inițială este numai o unealtă, nu un scop. Fiul rătăcit a fost îndreptățit când s-a întors la tatăl, dar această îndreptățire era pierdută dacă se întorcea la porci. De aceea ne spune Biblia în Evrei 10 că dacă o ținem tot păcătuind după ce am primit cunoștința Adevărului, nu mai rămâne nicio Jertfa pentru iertare! Numai prin credință, numai prin har ai ajuns doar la START, nu la finiș, vedeți articolul și următoarele. După venirea la pocăință, la credința teoretică trebuie adăugate faptele și celelalte din 2 Petru 1.

Toate ce le-ai primit de la Domnul la început sunt doar ajutoare în umblarea ta cu Domnul. Nu numai cu îndreptățirea inițială vei sta la Judecată în fața lui Dumnezeu, ci și cu îndreptățirea ta prin faptele tale, în umblarea ta cu Domnul. Nu vei fi judecat după credința teoretică, ci după haina de in!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s