Cum să fii mântuit (la urmă)

Am comentat mai multe fragmente din scrisoarea deschisă (a lui DC) și unele  comentarii care au apărut, pentru că este foarte important să vedem mântuirea superficială pe moment versus mântuirea care trebuie trăită practic (nu m-a interesat om contra om, ci teologia falsă a mântuirii ușuratice împotriva Bibliei).

Așa cum am mai văzut, și în religia baptistă a intrat erezia nimicitoare că mântuirea nu se mai poate pierde. Cu cât un om este mai obsedat de erezie, cu atât devine mai îngâmfat și mai fanatic în erezia lui. Unii chiar au coborât religios așa de mult, că au ajuns să creadă doctrinele false ale harului fals: Dumnezeu i-a ales numai pe ei și doar ei pot fi mântuiți.

Există oameni care își bazează religia lor pe erezia nimicitoare cu mântuirea pe veci și cred că nu trebuie să facă nimic pentru mântuirea lor finală, că ei sunt mântuiți și gata. Chiar sunt speriați că trebuie să facă fapte (vrednice de pocăință), așa că își bazează mântuirea lor finală (viitoare) și veșnicia lor pe nimicul ereziei nimicitoare (se știe că cu credința netrăită practic vei rămâne afară, vedeți articol din Iacov 2). Învățătura dracilor este credința dracilor (sola fide, sola gratia), care nu mântuie în final!

Care este credința mântuitoare? Ne spune Biblia cum putem avea asigurarea că vom ajunge să fim mântuiți de mânia viitoare.

2 Petru 1
3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,
4. prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti – parteneri naturii lui Dumnezeu, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.
5. De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta – credința trebuie trăită practic; cu fapta, cunoştinţa;
6. cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7. cu evlavia, amiciția (dragostea prietenească); cu amiciția, iubirea jertfitoare.
8. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos – deplina unire cu Domnul.
9. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţat de vechile lui păcate.
10. De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată. Ce ne ține pe calea pocăinței: umblarea cu Domnul, nu mântuirea pe veci!
11. În adevăr, în felul acesta vi se va da din belşug intrare (din altă traducere vi se garantează intrarea) în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.
12. De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le ştiţi şi sunteţi tari în Adevărul pe care-l aveţi unii au pierdut Adevărul, ca urmare a înșelării ereziei nimicitoare a mântuirii pe veci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s