Îngâmfarea demonică (2)

Coloseni 2.18 Există unii oameni care practică o falsă umilinţă şi care se închină îngerilor – sau unor iluzii. Să nu permiteţi niciunuia dintre ei să vă priveze de premiul cu care veţi fi recompensaţi la finalul cursei (în care alergaţi). Aceşti oameni au o gândire strict omenească şi se consideră competenţi să vorbească despre lucruri pe care nu le cunosc – ei vorbesc împotriva Bibliei!        (traducerea BVA)

Îl vezi pe câte un apostol mincinos (2 Corinteni 11.13-15) cât de smerit și de umil ar vrea să pară că este el, că el își vedea de treburile lui (ale lumii) dar deodată a mers ”mântuirea” peste el, și el nici nu știe ce a pățit, iar acum este mântuit pe veci. Dar imediat, din cuvintele lui următoare, vedeți că are doar o îngâmfare luciferică: mântuire glorioasă (că nu trebuie să facă nimic pentru ea), harul suveran (că monstrul numit Dumnezeu îi condamnă pe cei mai mulți la chin veșnic fără măcar să îi fi întrebat ceva), harul irezistibil și altele asemenea. Știm că credința fără fapte este decedată și nu poate mântui (vedeți articol din Iacov 2), așa că ne dăm seama că acea smerenie falsă tot de la Lucifer a venit. Smerenia adevărată te învață să umbli cu Domnul, nu erezii nimicitoare! M-am întrebat de unde o asemenea umilire exagerată: că mântuirea este numai prin har, numai prin credință, fără ca oamenii să trebuiască să facă nimic și deja se cred în veșnicia fericită. Apoi ei îți zic că dacă umbli cu satana, nu îți mai poți pierde mântuirea. În mod evident, satana încearcă să îi înșele pe oameni, chiar și prin umilința exagerată a celor cu învățăturile dracilor!

Diavolul cel îngâmfat apare ca smerit, chiar umil, ca să îi înșele pe frați. Dar îngâmfarea luciferică răzbate din erezia lui și îl dă de gol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s