Învățăturile drăcești ucid suflete!

Pastorii și învățătorii arminiști îi învață pe oameni că doar intrarea pe calea mântuirii este numai prin har, apoi trebuie ca oamenii să rămână în har și să își trăiască practic mântuirea lor, până la capăt, altfel o pierd.

Calviniștii spun cam la fel: că mântuirea trebuie trăită cu fapte, altfel nu este mântuire; dar adaugă că mântuirea nu se poate pierde (orice ar face apoi cei care se consideră mântuiți pe veci). Unii vor deveni lupi răpitori prin care dracii ucid suflete. Există mântuiți pe veci care ajung să facă orice, că mântuirea nu se poate pierde. Mai rău, dintre cei superficiali, inculți, care nu prea își folosesc inteligența apar fanaticii cu doctrinele harului fals (prin care ar vrea să justifice că nu se poate pierde mântuirea) și care zic că pe ei Dumnezeu i-a ales (Dumnezeu arbitrar este un monstru) în suveranitate arbitrară, harul suveran i-a mântuit cu de-a sila (fără pocăința lor!) și apoi nu mai scapă. Dumnezeu îi va căuta permanent prin birturi, pe la curve, jocuri de noroc etc și îi va ”persevera în sfințenie”.

Care teologie este adevărată? Domnul Isus ne-a spus să ne uităm la roade.

Arminismul îi îndeamnă pe convertiți să fie ucenici și să umble cu Domnul pe calea mântuirii, până la capăt. Vechii baptiști îi chemau pe oameni la pocăință (nu la mântuire, că de mântuirea nostră poartă Dumnezeu de grijă). În Biblie nu a existat nicăieri, niciodată mântuire superficială (că doar ești mântuit și gata).

Teologia mântuirii pe veci produce indivizi dintre care unii mulțumesc practic lui Dumnezeu pentru mântuirea lor, dar alții o iau razna, crezând că mântuirea nu se poate pierde. Cei care s-au pretins mântuiți pe veci au ajuns chiar să facă avorturi, că nu au ce pierde! Doar învățăturile dracilor ucid sufletele celor veniți la pocăință!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s