Chemarea la POCĂINȚĂ

Mai demult, odată cu apariția teologilor baptiști și la noi, baptiștii au renunțat la umbra (nuanța) de calvinism pe care au avut-o (a fost numai o nuanță, nu învățătura dracilor că mântuirea nu se mai poate pierde, orice ar face oamenii apoi). Zeci de ani în vremea comunismului, baptiștii au fost arminiști (pretindeau că mântuirea este prin har, asemenea calvinilor, dar că trebuie dusă până la capăt, ca să nu se piardă).

În acei zeci de ani, baptiștii creștini arminiști i-au chemat pe oamenii din lume la POCĂINȚĂ (nu la mântuire, cum zic unii astăzi – ei sunt puțini, că numai te-ai mântuit și gata). Chemarea creștină este la pocăință și aceasta trebuie dusă până la capăt, pe calea mântuirii.

Oamenii nu trebuie să fie liniștiți (mințiți) cu ideea că s-au mântuit pe moment pe veci și gata, apoi nu își mai pot pierde mântuirea orice ar face. Chemarea trebuie să fie la pocăință (și apoi trăită până la capăt)! Apoi să lăsăm mântuirea în grija Domnului, care va asigura această mântuire.

1 Petru 1.5 Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă – doar credința trăită practic mântuie, dacă rămâneți în ea până la sfârșit! (vedeți versetul 9), pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!

1 Petru 1.9 pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre trăită practic până la sfârșit!, mântuirea sufletelor voastre – mântuirea este dobândită la sfârșitul umblării cu Domnul prin pocăință, nu la început (că ești mântuit și gata). Această mântuire este sigură. Nu există posibilitatea ca un pocăit mântuit prin Jertfă să nu fie în cer la urmă, dacă rămâne în har!

Să își vadă oamenii de pocăința lor, că are grijă Dumnezeu ca pocăiții să fie mântuiți de mânia viitoare!

(Neoprotestanții poartă și numele de pocăiți, nu de mântuiți și gata).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s