Trecerea la evanghelia falsă a mântuirii pe veci duce la condamnare veșnică!

Galateni 1
6. Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă evanghelie – vedeți jos (a) – cei care ar vrea să ne arate mântuirea pe veci trec de la umblarea în har pe calea mântuirii, până la capăt, la mântuirea (arbitrară) pe moment, pe veci. Adică ei sunt mântuiți (că Dumnezeu i-a ales) pe veci și atât.
7. Nu doar că este o altă evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură / vedeți articol despre tulburare / şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos – am arătat cum tot felul de lupi răpitori care se pretind mântuiți pe veci, nu suportă învățătura sănătoasă (Unul avea un prieten care s-a sinucis dar nu și-a pierdut mântuirea, el a zis că cei care umblă pe calea mântuirii cu Domnul nu se bucură de mântuirea lor, poate că nici nu sunt mântuiți. Sinucigașul s-a bucurat oare de ”mântuirea” lui pe veci?).
8. Dar, chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! – evanghelia mântuirii pe veci, că i-a ales Dumnezeu în suveranitate arbitrară și i-a mântuit cu de-a sila pe veci cu harul ieftin.
9. Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema! – cu câteva zeci de ani în urmă, în America, niște adventiști nemulțumiți de umblarea pe calea mântuirii au trecut la erezia cu mântuirea ușoară, pe veci. Au fost dați afară și nu au mai poluat din interior religia adventistă. Adventiștii au avut inteligența și frica de Domnul să își excizeze tumorile calviniste, slăvit să fie Dumnezeu pentru aceasta!
10. Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos – vedeți jos (b) – apostolul Pavel nu a vrut să propovăduiască o mântuire ușoară pe veci, ca să placă oamenilor (după poftele lor), că erau mântuiți și gata!
11. Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine nu este de obârşie omenească;
12. pentru că n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos – mântuirea care trebuie dusă până la capăt, cu Domnul.

(a) 1 Corinteni 15
1. Vă fac cunoscut, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas
2. şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.

(b) 2 Timotei 4
1. Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa:
2. propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi nelatimp (nu învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde), mustră (să îi mustre Dumnezeu pe lupii răpitori și să îi împiedice să propovăduiască erezia nimicitoare că mântuirea nu se poate pierde), ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura.
3. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor – / vedeți aici categoria /  de la ce învățători mincinoși vine învățătura mântuirii pe veci, ca să nu o credeți!
4. Îşi vor întoarce urechea de la Adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite – punctele T.U.L.I.P. ale calvinismului
5. Dar tu fii treaz în toate lucrurile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s