Din nou, minciunile unui fanatic calvinist despre înaintașii noștri

Am arătat aici cum un alt fanatic obsedat de calvinism minte / vedeți articolul / .

În același fel, același fanatic calvinist despre care am scris în articolele trecute zice: ”In Marturisirea de credinta baptista de la 1927 , articolul 5 trateaza – alegerea si predestinarea (dupa bunul plac al lui Dumnezeu ) , pentru viata vesnica” – chiar despre asta NU este vorba!

Am văzut mărturisirea în linkul dat de el (să nu citim lucruri diferite) https://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2011/06/10/marturisirea-de-credinta-1927/ și am citit Articolul 5 Despre alegere care numai despre alegerea calvinistă nu este. Nici vorbă să scrie că Dumnezeu i-a ales numai pe unii (nu i-a vrut pe toți), ei sunt mântuiți cu forța pe veci cu harul ieftin. Dimpotrivă, scrie despre responsabilitatea oamenilor în mântuirea lor – acesta este arminism.
Citez ”Deoarece Dumnezeu vrea ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vie la cunoştinţa adevărului, porunceşte ca toţi oamenii din tot locul să se pocăiască şi să creadă în Evanghelie.” – nu este calvinism, este după Biblie (calvinismul este opus Bibliei).
”Căci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentruca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe cari i-a hotărît mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe cari i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe cari i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit” – vedeți / confuzia calviniștilor / , unde este vorba că Dumnezeu a hotărât, rânduit, ales, predestinat mai mulți oameni la facerea lumii, se referă la existența grupului eterogen de creștini, după falimentul primului grup (din VT).
Vedem cum cei care au scris această mărturisire de credință se îndepărtează de calvinism. Prezintă versete din care calviniștii trag concluzia că Dumnezeu i-a ales, dar vorbesc despre responsabilitatea oamenilor – arminism. Dumnezeu îi cheamă pe toți la pocăință, ar vrea ca toți să fie mântuiți – arminism.
Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. Ioan 3, 16. (Mat. 11, 28).
Care voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. I. Tim. 2, 4.
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască. Fapt. 17, 30. – Dumnezeu nu ar porunci dacă oamenii nu ar putea să răspundă (voința liberă, care poate fi influențată de Duhul Sfânt).
Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. Marcu 16, 15. 16.

Fanaticul calvinist minte despre înaintașii noștri pentru că este obsedat și i se pare că vede calvinism și acolo unde nu există. Vrea să vadă doar ceea ce îi place. Este evident că doar înșelarea satanei îi poate face pe fanatici așa de decăzuți intelectual! Ca alți fanatici calviniști, delirează în obsesia lui! Este așa de rupt de realitate, încât vede doar ceea ce îi place.

V-am arătat încă o dată că lupii răpitori prin care satana vrea să vă piardă sufletele cu erezia nimicitoare a mântuirii pe veci (odată mântuit pe veci mântuit) mint, pentru că au tată pe diavolul, tatăl minciunilor și al ereziilor nimicitoare!

Ioan 8.44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş de suflete!; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s