Fanaticii calviniști zic despre catolici

Zice un calvinist-convins (fanatic obsedat):
Renuntarea la vechea evanghelie – evanghelia cu mântuirea ușoară cu harul ieftin, pe veci, nu este așa veche, calvinismul a apărut în urmă cu câteva sute de ani și s-a răspândit din motive comerciale, NU RELIGIOASE!)  a dus la adopterea uneia noi,de obarsie catolica – o spune un fanatic. Când chiar în Biblie scrie că împreună cu faptele noastre vom sta în fața lui Dumnezeu și despre îndreptățirea prin fapte, este evident că această Evanghelie a creștinilor (Vestea Bună a mântuirii dusă până la capăt) nu a fost creată de catolici (ei nu erau apăruți când a fost scrisă Biblia!).

Calvinismul pretinde mântuirea forțată a celor aleși, care apoi nu își mai pot pierde mântuirea orice ar face! Doar calvinismul este așa o erezie, nimeni altcineva nu o mai crede! Să dea vina pe catolici pentru că el nu vrea să umble cu Domnul pe calea mântuirii, mi se pare că este tot o dovadă de înșelare a satanei. TOȚI cei din Biblie care au umblat cu Domnul (nu păgânii) au crezut că doar așa vor și ajunge cu Domnul, mântuiți în veșnicie. De aceea, să zică de catolici că ei au creat necesitatea umblării cu Domnul, pentru mântuirea viitoare este ca și când ar zice că TOȚI sfinții din Biblie au fost catolici (o reclamă bună pentru catolicism): Moise a fost Papa, Patriarhii au fost Cardinalii etc.

În mod evident este vorba despre un individ care este în înșelarea satanei până acolo că satana i-a luat mințile! Asemenea fanatici obsedați răspândesc erezia mântuirii pe veci fără să facă nimic (harul ieftin îi obligă pe cei aleși la o mântuire ușoară care nu se mai poate pierde, orice ar face ei apoi) și jignesc religia și memoria înaintașilor noștri, arminiști prin devotamentul lor în umblarea cu Domnul pe calea mântuirii (fanaticul obsedat zice că au fost calviniști cu Doctrinele dracilor).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s