Fanaticul calvinist Aurel Munteanu minte din nou

Îl prezint pe acest individ deoarece spurcă partea de țară unde activează cu erezia nimicitoare calvinistă, / vedeți categoria / , ca să știți la ce mă refer.

Comentez un articol unde a scris ”Schimbarea evangheliei harului intr-o evanghelie a salvarii prin fapte” – chiar Biblia ne învață despre mântuirea cu fapte și chiar că vom fi judecați după faptele noastre! / vedeți categoria / . Dacă minte Biblia, mințim și noi, creștinii!
Învățătura calvinistă a dracilor (pe care ereticii o numesc evanghelia harului) pretinde că Dumnezeu i-a ales doar pe unii (la facerea lumii) pentru mântuire și i-a condamnat la pieire veșnică pe cei mai mulți, fără să îi fi întrebat măcar! Se vede că alegerea calvinistă este o greșeală (se bazează pe o confuzie) / vedeți aici despre alegere și ce spune Biblia / . Alegerea calvină implică existența unui dumnezeu calvin monstruos / vedeți articolul / .
Am arătat / aici / că cei care au scris Biblia, sub inspirația Duhului Sfânt, au combătut erezia cu mântuirea (ușoară, cu harul ieftin, care nu te costă nimic) fără fapte, pe veci. De exemplu în Matei 3 calviniștii care se pretindeau mântuiți fără fapte erau numiți pui de vipere – Duhul Sfânt îi numește așa, nu eu!
/ Am arătat aici / că marele evanghelist baptist Mihai Cornea (11.000 de botezați!) a avut doar o ”nuanță” (sau tentativă) care semăna a calvinism (cea cu alegerea și atât). Ca urmare a studierii Cuvântului și a umblării pe calea mântuirii cu Duhul Sfânt (nu, nu erau calviniști mântuiți pe veci, nici vorbă de așa ceva!), Duhul Sfânt i-a luminat și au renunțat chiar și la acea nuanță superficială (cea cu alegerea).
Prima mărturisire de credință baptistă de la noi a tăiat din calvinism și a introdus arminism! / vedeți aici / . De asemenea, / vedeți aici / cum un obsedat de calvinism minte (fără să vrea, pentru că este obsedat de calvinism și vede doar ceea ce îi place). 2 Timotei 4.3. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători (învățături) după poftele lor. 4. Îşi vor întoarce urechea de la Adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite – punctele T.U.L.I.P. ale calvinismului / vedeți aici cât sunt de eretice și mincinoase / .

Aurel Munteanu ne povestește cum mărturisirea de credință din 1927 (la articolul 5) a fost calvinistă: când colo vorbește de responsabilitatea oamenilor – arminism, Dumnezeu voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa Adevărului. 1Tim. 2, 4 este arminism, nu vorbărie calvină. Trebuie precizat că în Biblie, unde scrie că Dumnezeu ne-a ales (la plural), rânduit, predestinat la facerea lumii se referă la faptul că datorită falimentului poporului ales să ducă mântuirea celorlalți, din VT, Dumnezeu a ales, programat, rânduit, predestinat existența unui alt grup, în NT, care să ofere celorlalți mântuirea! Citiți acele texte cu aceasta în gând și Dumnezeu să vă lumineze!
Istoria noastră a fost (la început) conținut arminist învelit într-o poleială cu o ușoară nuanță cu alegerea la care apoi au renunțat! Așa că mai lăsați-ne cu fanatismul și obsesiile calvine! Este jignitoare pentru Mihai Cornea și înaintașii noștri pretenția că propovăduiau învățăturile dracilor, care vedem ce produc (după revoluție) la noi / vedeți categoria / și / în lume / . Vedem practic, după roadele calviniștilor, că evanghelia harului este doar învățătura dracilor, prin care satana pierde suflete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s