Fanaticul obsedat de calvinism, care și-a ratat umblarea pe calea mântuirii, minte din nou. O caracteristică a religiei baptiste din România este arminismul

Același baptist-fals care și-a ratat umblarea cu Domnul pe calea mântuirii pentru că nu a umblat cu Duhul Sfânt / vedeți articolul / , care în fanatismul lui a mințit despre înaintașii noștri (știți cum este cu obsedații, văd doar ce vor ei) / vedeți articolul / , minte din nou ca să își facă obsesia calvinistă să pară adevărată. Să vedem ce zice:

Arminianismul nu este o caracteristică baptistă – asta ne-o spune un ratat care a umblat în firea pământească și a dat greș!
Mulţi din tradiţia reformată au fost învăţaţi să-i considere pe toţi baptiştii ca arminieni, dar arminianismul în mod clar nu este o caracteristică baptistă – vedeți în articolul din linkul de mai sus că întoarcerea la adevărul Bibliei a fost o caracteristică a celor care au adus și răspândit credința baptistă la noi. Unii baptişti moderni ar vrea să tragă concluzia că o caracteristică baptistă este o depreciere a Vechiului Testament şi a celor Zece Porunci, dar Mărturisirea de la 1689 depune o mărturie elocventă împotriva acestei idei – nu ne interesează ce ziceau talibanii calviniști din Evul mediu. Am văzut cine au fost liderii reformei / vedeți categoria / și am arătat că cei care au făcut prima mărturisire de credință de la noi au tradus una cu influențe calvine, dar au tăiat din vorbăria multă calvină și au scos otrava calvinistă cu mântuirea pe veci și astfel au făcut-o mai creștină / vedeți articolul / . Următoarea mărturisire baptistă a fost doar creștină!

Se vede practic că o caracteristică a baptiștilor din România a fost arminismul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s