Ce combat – erezia nimicitoare odată mântuit pe veci mântuit, numită perseverența în sfințenie

Nu mă prea interesează să combat eroarea cu alegerea în harul suveran (Dumnezeu este un monstru pentru că i-a condamnat pe cei mulți la chin veșnic fără să îi întrebe măcar / vedeți articol / ). Unii oameni pot să creadă că Dumnezeu i-a ales pe nume (fără să își dea seama de confuzia pe care o fac, că Dumnezeu a predestinat existența grupului de creștini / vedeți articol / și / articol / ) și totuși să umble cu Domnul pe calea mântuirii, până la capăt (așa cum au făcut cei care au adus și răspândit credința baptistă la noi și care au renunțat la nuanța aceasta cu alegerea / vedeți articol / ). Pe acesta nici nu îl consider calvinism (unii cred că sunt aleși nu atât datorită calvinismului, ci datorită confuziei pe care o fac când citesc în Biblie despre alegere, vedeți linkurile mai sus).

Odată ce religia baptistă s-a răspândit la noi și a fost scrisă prima mărturisire de credință a baptiștilor din România, putem remarca inteligența și bunul lor simț / vedeți articol /. Au tradus o mărturisire mai veche germană (calvinistă), dar au renunțat la partea ucigașă de suflete veșnice a ereziei nimicitoare calviniste că mântuirea nu se poate pierde, odată mântuit ești pe veci mântuit, poți face orice că nu există cădere din har! Mai târziu au renunțat și la nuanța de calvinism în privința alegerii.

Am văzut cum erezia nimicitoare odată mântuit pe veci mântuit (numită și perseverența în sfințenie) ruinează sufletele celor care ar fi trebuit să umble cu Domnul pe calea mântuirii (unii au devenit bețivani curvari drogați scandalagii etc pentru că au crezut erezia lupilor ucigași de suflete că pot face orice, că mântuirea nu se poate pierde, și au făcut orice)! Această erezie nimicitoare o combat. De aceea am pus categoria cu combaterea ereziei nimicitoare odată mântuit pe veci mântuit / vedeți link /. Ce nume i-au găsit ereziei ucigătoare: perseverența în sfințenie – se vede că satana apare ca un înger de lumină și cu cuvinte de sfințenie!

Și astăzi sunt pastori baptiști care văd că scrie despre alegerea de către Dumnezeu, dar cum nu vor să predice prostii, vorbesc despre responsabilitatea oamenilor în mântuirea lor. Erezia calvinistă propovăduiește iresponsabilitatea completă a oamenilor: dacă ești mântuit, Dumnezeu a vrut așa, dacă nu, Dumnezeu nu te-a vrut – un nebun în înșelarea satanei a putut inventa așa mizerie de erezie! / vedeți cine au fost Calvin și liderii Reformei / . Acești pastori încearcă să îi convingă pe ascultători că trebuie să umble cu Domnul, practic, cu fapte, pe calea mântuirii până la capăt, altfel credința lor nu are valoare (vedeți Iacov 2). Îi interesează mai mult creștinismul. Nu îi consider calviniști.

Pe lângă cei câțiva fanatici obsedați de calvinism, mai există ucigașii de suflete care zic că mântuirea nu se poate pierde, orice ar face oamenii! Ei nu susțin punctele calvinismului, nici partea cu alegerea, de aceea unii dintre ei nici măcar nu se consideră calviniști! Dar susțin partea cea mai toxică a calvinismului, că odată mântuit ești pe veci mântuit, orice ai face (numită cu numele fals și diabolic perseverența în sfințenie!). Aceștia devin lupii răpitori care ucid sufletele celor care îi cred!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s