Arminism, semi-Pelegianism și ce spune Biblia. Biblia este arministă

Cei care luptă împotriva mântuirii pe veci (pentru că produce victime / vedeți link la categorie / primele articole sunt cele care apar în josul paginii) se folosesc de numele lui Arminius pentru că a vrut să îi învețe pe ”mântuiții pe veci” să revină la Scriptură și să renunțe la teologia lor falsă cu mântuirea ușuratică, pe veci (nu ne uităm la el ca un idol, nu a fondat o nouă religie, un cult), de Pelagius la fel / vedeți link wikipedia / (cu mențiunea că Pelagius a exagerat cu partea de învățătură că doar Adam a fost afectat de păcatul original și deci oamenii au capacitatea să facă voia lui Dumnezeu fără ajutor, este nebiblică).

Ca să știm la ce ne referim, îi menționăm pe cei doi. Se zice că despre arminism (întoarcerea la creștinism) a vorbit Arminius și cu mult timp înaintea lui, Pelagius (parțial). Dar se omite faptul că mai înainte a vorbit Biblia, inspirată de Dumnezeu:

 • în Luca 15 (pilda fiului pierdut) Domnul Isus a vorbit despre alegerea oamenilor (cu voința liberă!), și prin aceasta este arminist / vedeți articol / .
 • Matei 7.21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri / vedeți articol / .
 • Matei 25.30. Iar pe robul (era deja rob al Domnului, adică era intrat degeaba pe calea mântuirii) acela netrebnic, aruncaţi-l în întunericul de afară: acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.” – în veșnicia fără Domnul / vedeți articol / .
 • Ioan 15.6 Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară
 • Ioan Botezătorul a fost arminist: traducerea corectă Ioan 3.36 Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu-L asculta pe Fiul nu va vedea viata, ci mânia lui Dumnezeu ramane peste el.” Se vede ca in Biblie credinta adevarata, mantuitoare este cea care se manifesta prin fapte (ascultare), in umblarea credinciosilor cu Domnul pe calea mantuirii, pana la capat! / vedeți articol / .
 •  Matei 3 Ioan Botezătorul combate mântuirea ușuratică: Pui de vipere, cine v-a învățat să fugiți de mânia viitoare (veșnică)? Faceți roade vrednice de pocăința voastră, pentru că mântuirea nu este ușuratică, doar prin apartenență, pe veci, ci prin umblarea pe calea mântuirii! / vedeți articol / .
 • ucenicul Domnului Iacov combate mântuirea ușuratică (fără fapte, fără să faci nimic) în Iacov 1 și (mai ales) Iacov 2 / vedeți articol / .
 • Apocalipsa 20.13. Fiecare a fost judecat după faptele lui – nu după mântuirea ușoară (falsă) pe veci / vedeți articol / .
 • Apocalipsa 22.12 „Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
  13 Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul.”
  14 Ferice de cei ce îşi spală hainele (așa a ales și se ține de alegerea lui corectă), ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!

Dumnezeu, care a inspirat Biblia, este arminist, să crezi că ești mântuit pe moment, pe veci (odată mântuit pe veci mântuit) este o blasfemie! / vedeți link la categorie / .

Noi vorbim despre ce au spus Arminius și Pelagius, dar mântuirea pe veci a fost combătută puternic în Biblie (vedeți că în mai multe locuri). Mântuirea falsă, doar teoretică, fără să faci nimic, doar ești mântuit și gata, pe veci, îndreptățirea pe veci numai prin credință, este combătută mult și eficient în epistolele lui Iacov, Ioan și Apocalipsa (unde ni se arată că vom fi judecați după faptele noastre, bune sau rele, nu după pretenția că mântuirea nu se poate pierde, orice ar face oamenii apoi). Se pare că apăruseră și s-au înmulțit cei care se pretindeau mântuiți pe veci, încă de atunci, de aceea spre sfârșitul Bibliei a fost combătută erezia nimicitoare a mântuirii false, iluzorii, fără fapte, fără să faci nimic.

Nu degeaba Luther a vrut să scoată din Biblie Epistolele lui Iacov, Ioan și Apocalipsa, pentru că omoară prea eficient teologia fals-creștină a mântuirii numai prin har, numai prin credință, iluzorie, pe veci, / vedeți articol / și / categoria cine au fost liderii ereziei cu mântuirea pe veci / .

Nu credeți învățătura dracilor că mântuirea nu se poate pierde, odată mântuit pe veci mântuit, pentru că este opusă învățăturii Bibliei și dacă treceți la altă evanghelie, degeaba ați mai crezut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s