Fanatism și delir mistico-religios la calviniști

Să vedem cum delirează calviniștii (mă refer la cei fundamentaliști) în fanatismul lor. (Nu mă refer la cei care sunt mai puțin calviniști, care se pretind calviniști, dar cred că doar cei care vor umbla cu Domnul până la capăt vor fi mântuiți – acesta este arminism). Mă refer la cei pentru care doar calvinismul este bun (unii chiar au plecat din bisericile baptiste creștine pentru că nu au suportat Adevărul). Sunt cunoscuți prin faptul că nu îi suportă pe alți creștini (adventiști etc, nici măcar pe alți baptiști) care predică învățătura sănătoasă cu umblarea pe calea mântuirii până la mântuirea finală.

Istorie: După ce au început să răspândească credința baptistă (cu o tentativă de calvinism, mai mult teoretic), Mihai Cornea și alții (ca urmare a studierii Cuvântului și a umblării lor cu Domnul) au renunțat la nuanța (tentativa de calvinism) / vedeți linkul / . Baptiștii români care au tradus mărturisirea de credință germană (cu accente calviniste), au mai renunțat la calvinism (la partea cea mai toxică, că mântuirea nu se poate pierde) și au intodus o parte despre responsabilitatea oamenilor (arminism). Au renunțat la unele lucruri din calvinism, pentru că li s-au părut prea dubioase (mincinoase). În schimb au introdus despre responsabilitatea oamenilor (arminism) pentru că voiau să fie creștini (nu credeau în vrăjeli calviniste cu dubla predestinare, Dumnezeu îi mântuiește numai pe ei și la urmă îi va teleporta în veșnicia fericită, fără ca ei să merite) / vedeți articolul /.

Am mai scris despre un calvinist așa de obsedat de calvinism, încât vede doar calvinism profund chiar și acolo unde este doar o spoială (tentativă sau etichetă) de calvinism! De exemplu în articolul din linkul de mai sus, vede că plouă cu calvinism unde, în realitate, cei care au scris prima mărturisire de credință a baptiștilor din România au renunțat la niște bucăți de calvinism (cele mai rele) și au intodus arminism!

O astfel de atitudine, ca și respingerea tuturor celorlalți creștini (ne-calviniști) ( de exemplu vedeți în link ) ține de domeniul înșelării demonice. Vedem la acesta și la încă câțiva (puțini) o îngâmfare demonică (ei sunt cei aleși, numai ei au adevărul – dar este fals!), obsesii calviniste care duc la delir. Un pastor-fals-calvinist a zis că un prieten al lui (calvinist) s-a sinucis, dar nu și-a pierdut mântuirea ( vedeți linkul )! Folosesc cuvinte mari ca să descrie o erezie nimicitoare (de parcă Dumnezeu are nevoie de bolboroselile lor păgâne).

Se vede bine că acesta nu este creștinism. Calviniștii obsedați nu sunt baptiști (chiar dacă ei se pretind așa și chiar își dau nume pompoase: biserica harul suveran, biserica baptistă reformată etc). Fanatismul lor (obsesia în credința calvinistă falsă) este satanic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s